Výborný orechový závin bez kysnutia
Foto: frommykitchendotcom
na 200-220 °C
Suroviny
500 g |
|
1 bal. |
|
1/4 KL |
|
1 PL |
|
200 g |
|
1 ks |
|
180 g |
|
100 ml |
|
Plnka: | |
200 g mleté |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Zmäknutý margarín vymiešame metličkou, pridáme vajce a kyslú smotanu a všetko spolu ešte raz vymiešame. Následne vlejeme mlieko a postupne budeme pridávať múku, ktorú sme v osobitnej nádobe zmiešali so všetkými práškovými surovinami.
- 2
Vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na 3 rovnaké časti. Ak sa cesto ešte lepí, podľa potreby dodáme múku. Cesto nemusí dlho odstáť, úplne stačí kým pripravujeme plnku.
- 3
Plnka: Orechy zomelieme, pridáme vanilkový a kryštálový cukor. Zalejeme horúcim mliekom a všetko dobre premiešame. Podľa chuti ešte dodáme nastrúhanú citrónovú kôru a hrozienka. My máme radi veľa plnky, takže v tomto prípade množstvo plnky je na 1 štrúdľu.
- 4
Každú časť cesta rozvaľkáme na tenký štvorec a natrieme plnku až takmer po okraje. Jeden okraj necháme voľný asi 2 cm, to bude ten, ktorý bude na spodnej strane štrúdle keď ju zrolujeme.
- 5
Hotové záviny uložíme na plech s papierom a potrieme rozšľahaným vajíčkom s olejom. Pečieme na 200-220 °C asi 30 minút. Po upečení prikryjeme utierkou kým závin trochu vychladne. Môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež orechový závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu