Makový závin

Kysnutý makový závin

Autor receptu: redakcia

2 záviny
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a primiešame droždie. Necháme vzísť kvások.
  2. Múku, zvyšný cukor a žĺtky dáme do robota, pridáme kvások a začneme miesiť. Počas miesenia pridávame po malých dávkach maslo. Miesime asi 10 minút. Cesto necháme 40 minút vykysnúť.
  3. Medzitým urobíme plnku. K mletému maku pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a cukor, zalejeme horúcim mliekom a zamiešame.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých pripravíme 2 záviny. Rozvaľkáme, potrieme makovou plnkou a zrolujeme. Záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.