Bochníky zo špaldovej múky a ražných vločiek

lekorica - fotkalekorica, 14. marca 2016
Bochníky zo špaldovej múky a ražných vločiek
Foto: lekorica

Minulo sa vám pečivo? Tieto bochníky pripravíte aj s pečením za 15 minút. Sú chutné a rýchlo upečené.

6
porcií
3-5 minút
príprava
12 minút
na 220 °C

Suroviny

200 g
4 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL (med)
140 ml
1 PL
1/2 dcl
2 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny som zmiešala, cesto som rozdelila na 6 rovnakých kúskov a vytvarovala som bochníky, ktoré som dala na plech vystlaný silikónom.

    Bochníky zo špaldovej múky a ražných vločiek - obrázok 1
  2. 2

    Trúbu som vyhriala na 220 stupňov a piekla 12 minút.

    Bochníky zo špaldovej múky a ražných vločiek - obrázok 2

Diskusia k receptu

lekorica
@Zuzanka1367 (15.3.2016 14:45)

Výborné sú a hlavne rýchlo urobené. ;-) Dokonca aj môj nezdravo sa stravujúci manžel ich chváli. :-)
luss44
páčia sa mi, podobné som robila pred pár dňami. Mám špaldové vločky aj melasu, vyskúšam aj tieto Tvoje, máme radi takéto pečivo.
kucharka
Dnes sme mali na rañajky. Len som dala iba normalne ovsene vlocky. Velmi nam chutili, este take teplucke a len tak s maslom ku kave. Dakujem.
lekorica
@Kucharka (22.3.2016 15:28)

Som rada, že chutili, preto som sa o ne podelila, lebo ich mám sama veľmi rada. A tie vločky tam možno dať hocijaké. ;-)
zuzanka1367
Tak som tu s hlásením, ako som pred chvíľou písala, tak nemám rada v tieto dni záchvaty nakupovania a ak môžem tak sa vyhnem a tak došlo na pečenie Tvojich bochníčkov. Sú chutné a naozaj rýchlo hotové, chuť melasy mám rada a zvýraznila chuť pečiva. Dobrý recept, budem ich piecť znovu :)


lekorica
@Kucharka (4.6.2016 20:32)
Fantastikuš. Mňam. Už som ich veru dlho nerobila. Momentálne pekávam kváskový chlieb a zatiaľ mi pečivko nepochybelo, ale musím ich znova opáčiť. Krásne ti vyšli. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia