Kysnutá bábovka

Kysnutá bábovka s tvarohom a kandizovaným ovocím (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Bábovka napríklad na adventný čas. Každý kúsok s čokoládovým stromčekom.

12
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame suroviny na kvások a necháme ho vzísť. Hrozienka namočíme do vriacej vody. Maslo rozpustíme a necháme ho vychladnúť.
  2. A môžeme začať. Vyšľaháme vajíčka, pridáme práškový a vanilkový cukor, šľaháme do peny.
  3. Pridáme tvaroh, prešľaháme.
  4. Pridáme maslo, kvások a jemne premiešame.
  5. Vymeníme metličky, do zmesi pridáme preosiatu múku, soľ, citrónovú kôru a vypracujeme cesto.
  6. Hrozienka scedíme a spolu s kandizovaným ovocím ich obalíme v múke a pridáme do cesta.
  7. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
  8. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 1 hodinu. Potom upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50 minút.
  9. Stromčeky: Horkú čokoládu rozpustíme s trochou Cery, dáme do mikroténového vrecúška, odstrihneme rožtek a na papier na pečenie striekame stromčeky, posypeme farebným zdobením. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred použitím idú z papiera veľmi ľahko.
  10. Vychladnutú bábovku polejeme citrónovou polevou. Čokoládový stromček vyzerá na každom kúsku veľmi efektne.