Kysnutá bábovka
Kysnutá bábovka s tvarohom a kandizovaným ovocím (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Bábovka napríklad na adventný čas. Každý kúsok s čokoládovým stromčekom.
12 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame suroviny na kvások a necháme ho vzísť. Hrozienka namočíme do vriacej vody. Maslo rozpustíme a necháme ho vychladnúť.
- A môžeme začať. Vyšľaháme vajíčka, pridáme práškový a vanilkový cukor, šľaháme do peny.
- Pridáme tvaroh, prešľaháme.
- Pridáme maslo, kvások a jemne premiešame.
- Vymeníme metličky, do zmesi pridáme preosiatu múku, soľ, citrónovú kôru a vypracujeme cesto.
- Hrozienka scedíme a spolu s kandizovaným ovocím ich obalíme v múke a pridáme do cesta.
- Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.
- Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 1 hodinu. Potom upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 50 minút.
- Stromčeky: Horkú čokoládu rozpustíme s trochou Cery, dáme do mikroténového vrecúška, odstrihneme rožtek a na papier na pečenie striekame stromčeky, posypeme farebným zdobením. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred použitím idú z papiera veľmi ľahko.
- Vychladnutú bábovku polejeme citrónovou polevou. Čokoládový stromček vyzerá na každom kúsku veľmi efektne.