Foto: kucharronald
Za fotky ďakujeme nášmu používateľovi @kucharronald :-D
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy dáme múku, cukor, soľ, vanilkový cukor a trochu strúhanej citrónovej kôry. Pripravíme si kvások z droždia, trochy cukru a vlažnej vody (mlieka). Vo zvyšku vody (mlieka) dobre rozmiešame 3 žĺtky. Vykysnutý kvások pridáme do misy k múke, prilejeme žĺtky s vodou (mliekom) a olej alebo rozpustené maslo. Vypracujeme redšie cesto a necháme ho kysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme škoricou, trochou cukru, hrozienkami a nastrúhanými mandľami alebo orechmi, pokvapkáme rozpusteným maslom.
- 3
Cesto zavinieme.
- 4
Vložíme do pripravenej bábovkovej formy, dobre vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Necháme ešte asi pol hodiny kysnúť.
- 5
Pečieme v mierne vyhriatej rúre 45 – 60 minút. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marienka44 , tento recept nie je môj, ale keby si čítala aj postup, jasne je uvedené, že použiješ bu´d olej, alebo maslo. Citujem vetu: ,, ... a olej alebo rozpustené maslo". Je dostatočne sladká.