Kysnutá bábovka (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Za fotky ďakujeme nášmu používateľovi @kucharronald :-D

55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misy dáme múku, cukor, soľ, vanilkový cukor a trochu strúhanej citrónovej kôry. Pripravíme si kvások z droždia, trochy cukru a vlažnej vody (mlieka). Vo zvyšku vody (mlieka) dobre rozmiešame 3 žĺtky. Vykysnutý kvások pridáme do misy k múke, prilejeme žĺtky s vodou (mliekom) a olej alebo rozpustené maslo. Vypracujeme redšie cesto a necháme ho kysnúť.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme škoricou, trochou cukru, hrozienkami a nastrúhanými mandľami alebo orechmi, pokvapkáme rozpusteným maslom.
  3. Cesto zavinieme.
  4. Vložíme do pripravenej bábovkovej formy, dobre vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Necháme ešte asi pol hodiny kysnúť.
  5. Pečieme v mierne vyhriatej rúre 45 – 60 minút. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme cukrom.