Kysnutá bábovka (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Za fotky ďakujeme nášmu používateľovi @kucharronald :-D
Postup
- Do misy dáme múku, cukor, soľ, vanilkový cukor a trochu strúhanej citrónovej kôry. Pripravíme si kvások z droždia,
trochy cukru a vlažnej vody (mlieka). Vo zvyšku vody (mlieka) dobre rozmiešame 3 žĺtky. Vykysnutý kvások pridáme do misy k múke, prilejeme žĺtky s vodou (mliekom) a olej alebo rozpustené maslo. Vypracujeme redšie
cesto a necháme ho kysnúť.

- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme škoricou, trochou cukru, hrozienkami a nastrúhanými mandľami alebo orechmi, pokvapkáme rozpusteným maslom.

- Cesto zavinieme.
- Vložíme do pripravenej bábovkovej formy, dobre vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Necháme ešte asi pol hodiny kysnúť.

- Pečieme v mierne vyhriatej rúre 45 – 60 minút. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme cukrom.
