Foto: orchidea
A aby to nevyzeralo že doma iba vypekám a nič nevarím, tak vám prezradím, čo som varila dnes na obed....
Postup
-
1
Suroviny som uviedla bez množstva, pretože ja varím od oka, podľa toho aké množstvo hotového jedla potrebujem, tak dávam suroviny a samozrejme podľa chuti.
- 2
Šošovicu si namočím deň vopred. Najskôr som si dala variť údené rebierka. Keď boli uvarené, vybrala som ich a oddelila som mäsko, samozrejme nebolo toho veľa. Vývar som preliala cez sitko aby bol čistý bez kostičiek. Zatiaľ som ho odložila.
- 3
Na troške oleja som opiekla slaninku, nakrájanú na kocky, potom som pridala nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú som tiež opražila. Pridala som nakrájané zemiaky a chvíľu som to všetko opekala. Pretlačila som cesnak, premiešala som a zaliala vývarom z rebierok. Všetko som varila kým neboli zemiaky polomäkké. Potom som pridala namočenú šošovicu - bez vody, celé čierne korenie, bobkový list a varila som kým zemiaky a šošovica neboli mäkké. Nakoniec som priliala sladkú smotanu zmiešanú s kyslou smotanou a hladkou múkou a nechala som za stáleho miešania povariť. Ešte som polievku dochutila cukrom, soľou a octom. Do polievky som dala mäsko a nakrájanú uvarenú klobásu, tú som varila zvlášť a vývar z nej som vyliala, aby už toho údeného vývaru nebolo priveľa v polievke.
- 4
K polievke som urobila langoše - posúchy. Receptov na ne je už tu dosť tak ho nebudem písať, ale robím z cesta, ktoré kysne v chladničke, sú výborné. Sú z hladkej múky, vajíčok, kyslej smotany a droždia. Želám všetkým dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu