Foto: andys
Najlepšie raňajky na svete :)
3-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kuriatka nazbierame v lese :), očistíme, prípadne opláchneme a nakrájame. Orestujeme na malom množstve oleja, prichutíme soľou a korením a dusíme vo vlastnej šťave, kým sa tekutina neodparí.
-
2
Keďže kuriatka sú dosť tuhé huby, môžeme ich podliať a ešte dusiť, my máme radi iba dusené vo vlastnej šťave. Dôležité je, aby sa takmer všetka tekutina odparila. Pridáme vajíčka a miešame, kým sa neupražia na praženicu.
-
3
Kuriatkovú praženicu dochutíme petržlenovou vňaťou, ktorá zvýrazní jej chuť. pozor, už nevaríme, aby sme zachovali čerstvosť a vitamíny.
-
4
Podávame na krajci chleba (tak to mám rada) alebo ako obyčajnú praženicu s chlebom alebo pečivom.
pekný recept! mňám!