Kuriatkové raňajky (fotorecept)

Autor receptu: andys

Najlepšie raňajky na svete :)

3-4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Kuriatka nazbierame v lese :), očistíme, prípadne opláchneme a nakrájame. Orestujeme na malom množstve oleja, prichutíme soľou a korením a dusíme vo vlastnej šťave, kým sa tekutina neodparí.
  2. Keďže kuriatka sú dosť tuhé huby, môžeme ich podliať a ešte dusiť, my máme radi iba dusené vo vlastnej šťave. Dôležité je, aby sa takmer všetka tekutina odparila. Pridáme vajíčka a miešame, kým sa neupražia na praženicu.
  3. Kuriatkovú praženicu dochutíme petržlenovou vňaťou, ktorá zvýrazní jej chuť. pozor, už nevaríme, aby sme zachovali čerstvosť a vitamíny.
  4. Podávame na krajci chleba (tak to mám rada) alebo ako obyčajnú praženicu s chlebom alebo pečivom.