Pečené kuracie prsia

Kuriatko v jogurte a ľanovej kruste s ratatouille

Autor receptu: cingit

Rada skúšam kura na rôzne spôsoby a toto mi napadlo náhodou, keď som mala ľan položený na linke. Je to pečené v rúre, nie smažené, a keď nahradíme klasickú prílohou zeleninou, je to skvelý letný obed.

5
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Premiešame v mise a ochutíme. Drvené paradajky rozmixujeme a dochutíme. Zeleninu dáme do pekáča, zalejeme paradajkovou omáčkou a dáme piecť na 200 stupňov približne na 40 minút.
  2. Z kuracích pŕs si spravíme rezne, osolíme a naložíme do jogurtu na 20 minút. Ľanové semienka pomelieme najemno a obalíme v nich kuracie rezne v jogurte. Obalené rezne som uložila na plech a pokvapkala olivovým olejom. Upečieme na 200 stupňov približne 20 minút, podľa hrúbky rezňov.