Kurča so zelenou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme citrónovú kôru, čierne korenie, koriander, rascu, krevetový pretlak, klinčeky, bobkový list, soľ, olej a všetko rozmixujeme. Kuracie prsia zbavené kože nakrájame na kocky s veľkosťou približne 2 x 2 cm. Citrónovníkové lístky a čili papričku opláchneme a nakrájame, ďalej nakrájame bazalku alebo mätu piepornú. Bambusové puky nakrájame na pásiky.
  2. Do hrnca nalejeme olej, pridáme nakrájané citrónovníkové lístky a čili papričku, zelenú pastu curry a všetko opekáme 2 minúty. Potom prilejeme kokosové mlieko, rybaciu omáčku a všetko osladíme. Uvedieme do varu. Do omáčky vložíme kuracie mäso, bambusové puky a varíme na miernom ohni, až kým nezhustne. Ak omáčka hustne príliš rýchlo, prilejeme pol pohára vody alebo kokosového mlieka.
  3. Tesne pred podávaním pridáme zelený hrášok alebo thajské baklažány a na miernom ohni všetko povaríme ešte 5 – 10 minút. Prelejeme na misu, posypeme nakrájanou bazalkou, ozdobíme citrónovníkovými lístkami alebo celou vetvičkou čerstvej bazalky. Podávame s ryžou.