Kuracie závitky
Kuracie závitky

Kuracie závitky s bryndzou a paradajkovým ragú fotorecept

Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 12. mája 2017
Kuracie závitky s bryndzou a paradajkovým ragú (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
50 g
1 ks
1 ks
2 ks stredne veľká
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná vykostíme, naklepeme a osolíme.

    Kuracie závitky s bryndzou a paradajkovým ragú (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z mrkvy a cukety za pomoci kuchynskej škrabky vytvoríme pásiky, ktoré položíme na vykostené kuracie mäso. Na ne pložíme trochu bryndze a všetko spolu zvinieme. Čierne korenie rozdrvíme v mažiari a posypeme ním závitky. Vložíme ich do pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 160 °C asi na 40 minút.

    Kuracie závitky s bryndzou a paradajkovým ragú (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, primiešame paradajky zbavené šupky a nakrájané na kocky, osolíme a varíme na hustotu ragú. Na záver pridáme nahrubo nakrájanú petržlenovú vňať. Ako príloha sa hodia maslové šúľance z varených zemiakov, vajíčka, múky a zo soli.

    Kuracie závitky s bryndzou a paradajkovým ragú (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Tuším šéfkuchári vykúpili bryndziareň, čo recept, to bryndza.....okrem halušiek som ešte bryndzu v teplom stave ( varenú) nejedla, práve som navrhla mužovi tento recept, no mi ho neodobril. :) Ale neznamená to, že by mne nechutil......

Pridaj komentár k receptu: