Dusené kuracie stehná

Kuracie stehno na medovo-cesnakovej omáčke

Autor receptu: ludo123

4
porcie
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, vysušíme utierkou a dobre ochutíme soľou a korením. Na panvicu dáme olivový olej, keď je rozpálený, pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatista. Potom pridáme červenú mletú papriku, krátko opražíme, aby nezhorkla a na to poukladáme stehná a rozmarín. Prudko opražíme až majú zlatistú farbu, podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a dusíme mäso do zmäknutia.
  2. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na tanier a prikryjeme, aby sme udržali jeho teplotu. Do omáčky pridáme 4 prelisované strúčiky cesnaku a lyžicu medu. Dochutíme ešte soľou, korením a rascou. Všetko necháme prejsť varom, na konci hodíme kúsok masla na zahustenie a omáčku zredukujeme do požadovanej hustoty. Omáčku môžete aj prepasírovať, každý podľa seba. Do hotovej omáčky dáme mäso a ešte chvíľu podusíme. A jedlo je hotové.
  3. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo aj s domácou knedľou. Dobrú chuť.