Vyprážané kuracie stehná
Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré
Autor receptu: redakcia
Semienka sa stali doslova hitom moderného
kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen
obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich
orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle. Zaujímavo
menia jeho štruktúru, dopĺňajú prílohy k rybám či
mäsu a obohatia nápoje. No ak si z nich vypestujete
aj klíčky, to sa potom akýkoľvek šalát dostane
na úplne inú úroveň.
4 porcie |
30 minút príprava |
150 minút na 150 °C |
Postup
- Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme
a uložíme do hrnca s husacou masťou
spolu s rozmarínom a tymianom. Prikryjeme
pokrievkou a uložíme do rúry vyhriatej
na 150 °C.
- Po 2,5 hodine vyberieme stehná z hrnca
a oberieme všetko mäso z kostí. Z mäsa vytvarujeme
guľky, ktoré necháme vychladnúť
a obalíme ich v hladkej múke, vajíčku a zmesi strúhanky a sezamu.
Pred podávaním smažíme v rozpálenom
oleji.
- Na špenátové pyré varíme špenát
v osolenej vode asi minútu a prudko schladíme
pomocou ľadu. Potom rozmixujeme na
hladké pyré.