Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami fotorecept

lyali - fotkalyali, 5. februára 2012
Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept)
Foto: lyali

Ponúkam viac receptov v jednom. Možno Vás aspoň niečím inšpirujem :-) Najprv som uvarila vývar z kuracích stehien, mrkvy a petržlenu, ktoré som potom Zobraziť celý popisPonúkam viac receptov v jednom. Možno Vás aspoň niečím inšpirujem :-) Najprv som uvarila vývar z kuracích stehien, mrkvy a petržlenu, ktoré som potom zapiekla preliate medom a prekladané citrónovým tymianom. A pre zmiernenie sladkej chute, som podávala s kuskusom ochuteným citrónovou šťavou. Z vývaru bola polievka a keďže sa blíži Valentín, z rezancového cesta som povykrajovala srdiečka :-)

2
porcie

Suroviny

Kurací vývar:
 (mrkva, petržlen, ...)
 podľa chuti (cibuľa, cesnak, ...)
 (bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, ...)
Kuracie stehná s medovou kôrkou: (2 os.)
2 ks uvarené
2 ks uvarená
2 ks uvarený
1 PL (napr. slnečnicový)
2 PL
 čerstvý
Citrónový kuskus (2 os.):
125 ml
2 PL
Srdiečkové rezance:
rezancové cesto Vaše osvedčené , alebo:
2 ks
2 ks varená (cca 160 g)
 (cca 350 g)




Postup

  1. 1

    Vývar: Každý má svoj recept na vývar. Do dnešného som potrebovala kvôli príprave ďalšieho chodu dať kuracie stehná, mrkvu, petržlen a ostatné podľa chuti. Doplnila som cibuľu v šupke, očistené strúčiky cesnaku, bobkový list, celé nové a čierne korenie, soľ. Keďže som pripravovala druhý chod len pre mňa a manžela, v hrnci sa okúpali 2 stehienka.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie stehná s medovou kôrkou: Do zapekacej misky poukladáme uvarenú mrkvu a petržlen, môžeme príp. osoliť. Zmiešame olej a med a touto zmesou potrieme zeleninku.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme vetvičkami citrónového tymiánu.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme uvarené kuracie stehná. Miesto :-) opaľovacieho krému :-) potrieme medovo-olejovou zmesou. Ak nám náhodou nejaká kvapka ostane, prelejeme cez stehienka.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opäť preložíme citrónovým tymiánom. A zapečieme odokryté na 180-200C, kým sa na stehienkach neurobí chrumkavá kôrka.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi takto :-)

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Citrónový kuskus: Po mede je kôrka na stehienkach a mrkva s petržlenom sladká. Preto som sa rozhodla pre kuskus ochutený citrónovou šťavou.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kuskus pripravíme podľa návodu - v mise ho zalejeme vriacou vodou (raz toľko vody ako kuskusu, aj som osolila), premiešame vidličkou a pod pokrievkou necháme odpočívať - mne sa podarilo ho tam nechať viac ako 10 min podľa návodu. Dopriala som mu :-)

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na ochutenie kuskusu som vytlačila z citróna šťavu, nakrájala petržlenovú vňať a čierne olivy. Množstvo podľa chuti :-)

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Maslo zohrejeme a necháme v ňom chvíľočku prevoňať pretlačený cesnak. Ja som maslo potom precedila (nech ostane bez opečeného cesnaku v kuskuse).

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Kuskus zmiešame s citrónovou šťavou, vňaťou, olivami, ochuteným maslom, príp. ešte dosolíme.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A podávame s komínkami mrkvičky a petržlenu :-)

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Srdiečkové rezance: Chcela som ozvláštniť závarku do polievčičky. Z rezancového cesta vykrojíme ľubovoľné tvary. Ak by ste chceli zmenu, tak na cesto z varenej mrkvy môžeme aj takto: uvarenú mrkvu s vajíčkami rozmixujeme.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Premiešame.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Pridávame hrubú múku (podľa potreby).l

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Vypracujeme cesto vhodné na vaľkanie.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    :-)

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Rozvaľkáme. Priebežne podmúčime.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Vykrojíme srdiečka (prípadne iné tvary) :-)

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    Zblízka :-)

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 21
  22. 22

    Osušené nesrdiečkové zbytky som si odložila do inej polievčičky :-)

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 22
  23. 23

    Srdiečka uvaríme vo vriacej osolenej vode a scedíme.

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 23
  24. 24

    Veru, aj pečienkové haluštičky s petržlenovou vňaťou plávajú v tanieri :-)

    Kuracie stehná s medovou kôrkou, citrónový kuskus a vývar so srdiečkovými rezancami (fotorecept) - obrázok 24

Diskusia k receptu

bubuayogi
tak toto je krasna nadielka a srdiecka nemaju chybu, ja som uz sto rokov nerobila domace rezance/cestoviny na zavarku..najvyssi cas, krasna inspiracia ;) dakujem ukladam do KK
iboja
krásne nafotené všetko ....tie cestovniy nemaju chybu ...a stehienka medovou korkou to určite vyskušam
zuzliak
krasne, Lydka, postup aj dzamkadlo- sem s nim, veru, stehnom jednym chutnym :D
bejgi
neuveriteľne krásna polievočka, takú sa pokúsim urobiť môjmu milému na Valentína :))))
merylas
Nádherně a čistě naservírované jídlo,hezký recept a krásná fotodokumentace!
janger
Pekny recept! Tie srdiecka, to musela byt ale dlha robota, tolko ich povykrajovat. Ale stoji to za to :-).
sneica
jeeeej aky vyborny obedik a tie nadherne cestovinky....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia