Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Foto: sjuz
Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.
príprava
na 180-190 °C
Postup
-
1
Fazuľu si deň vopred namočíme do vody.
- 2
Kuracie mäso osolíme, okoreníme. Do pekáča dáme zliatu fazuľu, nakrájaný pór, nakrájanú mrkvu, hlivu na väčšie kúsky a cibuľu na menšie kocky. Kto chce, môže navrch poukladať zopár plátkov slaniny pre chuť.
- 3
Podlejeme vínom a vodou tak, aby bola fazuľa ponorená. Posypeme čerstvými bylinkami podľa chuti, ja som dala tymian a rozmarín. Celé pokvapkáme olejom.
- 4
Prikryjeme a dáme piecť. Počas pečenia skontrolujeme, keď je fazuľa už mäkká, podľa chuti dosolíme a necháme odokryté chvíľu zapiecť.
- 5
Ja som podávala s ryžou podľa Yotama Ottolengiho - so šošovicou na rímskej rasci a koriandri, chrumkavou cibuľkou a čerstvým koriandrom, ale vďaka sýtej zelenine sa môže podávať aj bez prílohy, alebo s čerstvou bagetkou.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Za 120 minut pečení se fazula určo udusí, ale co chudáci kuřecí tlapky? Asi bych je přidala v polovině.
hej, dávam všetko naraz na pekáč. Presne, ako píše Evušik :)
Vďaka vám, len som sem šupla čo som varila, tak pre zmenu :)
vdaka za mile slova :)