Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre

sjuz - fotkasjuz, 10. marca 2019
Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
Foto: sjuz

Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí po mäsku, bylinkách a víne.

15 minút
príprava
120 minút
na 180-190 °C

Suroviny

 vačšia
 čerstvé
2 dcl
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu si deň vopred namočíme do vody.

  2. 2

    Kuracie mäso osolíme, okoreníme. Do pekáča dáme zliatu fazuľu, nakrájaný pór, nakrájanú mrkvu, hlivu na väčšie kúsky a cibuľu na menšie kocky. Kto chce, môže navrch poukladať zopár plátkov slaniny pre chuť.

  3. 3

    Podlejeme vínom a vodou tak, aby bola fazuľa ponorená. Posypeme čerstvými bylinkami podľa chuti, ja som dala tymian a rozmarín. Celé pokvapkáme olejom.

  4. 4

    Prikryjeme a dáme piecť. Počas pečenia skontrolujeme, keď je fazuľa už mäkká, podľa chuti dosolíme a necháme odokryté chvíľu zapiecť.

  5. 5

    Ja som podávala s ryžou podľa Yotama Ottolengiho - so šošovicou na rímskej rasci a koriandri, chrumkavou cibuľkou a čerstvým koriandrom, ale vďaka sýtej zelenine sa môže podávať aj bez prílohy, alebo s čerstvou bagetkou.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@Sjuz , pre mňa veľmi príťažlivý recept, ale pre istotu sa radšej spýtam: Stehná dávaš piecť zarovno so zeleninou v bode 2? Myslím, že kým sa fazuľa upečie, na stehná, mrkvu a ostatné to bude pridlho, či?
Pri pomalom pečení sa mäso nevysuší, pri nízkej teplote sa všetky suroviny upečú-udusia a chute sa prepoja, takže výsledok je celkom iný ako keby ste pripravovali mäso zvlášť a zeleninu zvlášť. Mám to vyskúšané. @sjuz krásny recept :-)

Pridaj komentár k receptu: