Pečené kuracie stehná 
	        Kuracie stehienka pečené na fazuli, hlive, mrkve a póre
	        Autor receptu: sjuz
	         
	        
	        Kuracie stehná pomaly pečené na zelenine, ktorá chutí  po mäsku, bylinkách a víne.
| 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	120 minút  na 180-190 °C  | 
Postup
- Fazuľu si deň vopred namočíme do vody.
 - Kuracie mäso  osolíme, okoreníme. Do pekáča dáme zliatu fazuľu, nakrájaný pór, nakrájanú mrkvu, hlivu na väčšie kúsky a cibuľu na menšie kocky. Kto chce, môže navrch poukladať zopár plátkov slaniny pre chuť.
 - Podlejeme vínom a vodou tak, aby bola fazuľa ponorená. Posypeme čerstvými bylinkami podľa chuti, ja som dala tymian a rozmarín. Celé pokvapkáme olejom.
 - Prikryjeme a dáme piecť. Počas pečenia skontrolujeme, keď je fazuľa už mäkká, podľa chuti dosolíme a necháme odokryté  chvíľu zapiecť.
 - Ja som podávala s ryžou podľa Yotama Ottolengiho - so šošovicou na rímskej rasci a koriandri, chrumkavou cibuľkou a čerstvým koriandrom, ale vďaka sýtej zelenine sa môže podávať aj bez prílohy, alebo s čerstvou bagetkou.