Kuracie s cibuľovo-horčicovou omáčkou
Autor receptu: lenkac
Veľký experiment, ale vydaril sa :)
4-5 porcie |
10-15 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si všetku cibuľu a cesnak. Opražíme na oleji (cca 10 min).
- K opraženej cibuľke pridáme na plátky nakrájané mäso a sprudka opražíme na cibuľke. Neskôr pridám horčicu, soľ, mleté čierne korenie a mleté chilli.
- Zmes zalejeme vodou a varíme.
- Keď je mäso polomäkké, pridáme na väčšie plátky nakrájanú mrkvu, aby sme ju mohli vybrať, keď budeme mixovať zmes.
- Keď je mäso a mrkva mäkké, vyberieme ich z omáčky a omáčku rozmixujeme.
- Do rozmixovanej omáčky pridáme späť mäso, nakrájanú mrkvu a hrášok.
- Omáčku ešte povaríme, kým hrášok nie je mäkký a ak je nutné, tak omáčku zahustíme.
- Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu. Ale aj ryža je super.
- Dobrú chuť :)