Kuracie rizoto s reďkvičkami

Autor receptu: martinis

Tradičné rizoto s kuracím mäsom a kukuricou, spestrené redkvičkami a talianskym šalátom.

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Takýto obed je dobré si pripraviť, ak vám ostalo malé množstvo mäsa, napríklad po nedeli. Aby sme ho nevyhodili, využijeme ho napríklad na prípravu takéhoto ľahkého rizota plného farieb :)
  2. Redkvičky umyjeme, očistíme a nakrájame na štvrtinky. Polovicu cibule očistíme a pokrájame na polkolieska, ktoré rozdelíme na pásiky. Zmiešame, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme bokom.
  3. Ak máte chuť na toto rizoto aj vtedy, keď vám chladnička neponúka nijaké zvyšky, pripravte si obľúbeným spôsobom kocky kuracieho mäsa a uvarte si ryžu. Ja využijem mäso, ktoré som si pripravil na Grécky šalát a uvarím si ryžu.
  4. Vo väčšej mise zmiešame scedenú a schladenú ryžu, mäso, cibuľu s redkvičkami a taktiež 120 g kukurice - čiže 3 či 4 lyžice. Poslednou ingredienciu sú listy talianskeho šalátu, ktoré do rizota zľahka vmiešame. Postačí menšia hrsť.
  5. Rizoto z misky preložíme na tanier a pestrý obed je hotový. Zasýti, dodá energiu, no nemusíte po ňom ešte hodinu oddychovať a môžte sa hneď pustiť do ďalších aktivít - napríklad učenia :))
  6. Môj tip : Namiesto kuracieho mäsa môžeme použiť aj morčacie či bravčové.