Kuracie prsia so šošovicou

Autor receptu: martinis

Kúsky kuracích pŕs rýchlo opečené na panvici, servírované so šošovicou, šalátom, ryžou a rôznymi cherry paradajkami.

1
porcia
15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto je superrýchly obed pre zaneprázdených ľudí. Rýchlo opečené kuracie prsia, bleskovo ochutená šošovica, listy šalátu lollo rosso a trocha ryža zaručujú minimum času pri sporáku pri zachovaní plnej chuti, krásnych farieb na tanieri a vysokej nutričnej hodnoty. Takto sa varí bez kompromisov ;)
  2. Plátok kuracích pŕs opláchneme pod tečúcou vodou, nakrájame na kocky a ochutíme - doporučujem jednoduchú kombináciu, ja ju nazývam "svätá trojica" : soľ, mleté čierne korenie a mletá červená paprika, ktorou nemôžte nič pokaziť. Všetko dôkladne vmiešame do mäsa, doprajeme mu poriadnu masáž a potom rýchlo - to znamená zhruba štyri minúty na vyššom plameni - opečieme na panvici na lyžici oleja.
  3. Polovicu konzervy šošovice, alebo zodpovedajúce množstvo poctivo uvarenej (120 g) pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme dva či tri pretlačené strúčiky cesnaku a pokvapkáme cesnakovým olejom. Ja som si vyrobil vlastný, z medvedieho cesnaku a je neuveriteľný, má naozaj silnú a prenikavú chuť a šošovicu nechá v tomto jedle bravúrne vyniknúť :-)
  4. Premiešame a necháme chvíľočku odstáť - práve tak dlho, aby sme si stihli opláchnuť pár listov šalátu a štyri cherry paradajky. Šalát osušíme a rozložíme na tanier, rôzne cherry paradajky poprekrajujeme na polovice a pripravíme bokom.
  5. K šalátu naservírujeme vopred uvarenú ryžu. Mäsovo-šošovicovú zmes navrstvíme na šalát, ozdobíme paradajkami, sušenou bazalkou a stonkou oregana. Super, podávame ! :-))