Kuracie prsia s pórom - parný hrniec
Autor receptu: martin315525963
Kuracie mäso potrieme rozmačkanými cesnakom, osolíme, okoreníme, jemne posypeme vegetou a potrieme olejom (necháme chvíľu uležať). ....
4 porcie |
10 minút príprava |
40-50 minút na 100 °C |
Postup
- Kuracie mäso potrieme rozmačkanými cesnakom, osolíme, okoreníme, jemne posypeme vegetou a potrieme olejom (necháme chvíľu uležať).
- Do horného poschodia položíme plátky kuracieho mäsa, do spodného poschodia naukladáme zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu, hrášok a kukuricu. V parnom hrnci varíme asi 20-30 min.
- Potom pridáme k zelenine časť póru a na mäso položíme plátky tvrdého syra. Varíme ešte asi 20 min (aby sa syr roztiekol). Miesto tvrdého syra sa môže dať napríklad aj Niva alebo Mozarella.
Na tanieri dozdobíme zemiaky pažítkou a na mäso dáme surový pór.