Kuracie prsia s pórom - parný hrniec

Autor receptu: martin315525963

Kuracie mäso potrieme rozmačkanými cesnakom, osolíme, okoreníme, jemne posypeme vegetou a potrieme olejom (necháme chvíľu uležať). ....

4
porcie
10 minút
príprava
40-50 minút
na 100 °C

Postup

  1. Kuracie mäso potrieme rozmačkanými cesnakom, osolíme, okoreníme, jemne posypeme vegetou a potrieme olejom (necháme chvíľu uležať).
  2. Do horného poschodia položíme plátky kuracieho mäsa, do spodného poschodia naukladáme zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu, hrášok a kukuricu. V parnom hrnci varíme asi 20-30 min.
  3. Potom pridáme k zelenine časť póru a na mäso položíme plátky tvrdého syra. Varíme ešte asi 20 min (aby sa syr roztiekol). Miesto tvrdého syra sa môže dať napríklad aj Niva alebo Mozarella. Na tanieri dozdobíme zemiaky pažítkou a na mäso dáme surový pór.