Kuracie prsia s balkánskym syrom fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Mal som už dlho v chladničke balkánsky sýr. potreboval som ho minúť. Tak som ho uvaril s kuracími prsiami. Je to nenáročné a rýchle Zobraziť celý popisMal som už dlho v chladničke balkánsky sýr. potreboval som ho minúť. Tak som ho uvaril s kuracími prsiami. Je to nenáročné a rýchle jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 ks pikantné čerstvé |
|
4 strúčky |
|
4 cm čerstvý |
|
30 g |
|
2 PL |
|
|
|
sušená (alebo čerstvá) |
|
1 dl |
|
|
|
3 listy |
|
Postup
-
1
Na obrázku sú suroviny na výrobu. Chyba tam šalát ľadový tak tri listy a petržlenová vňať.
-
2
Všetko si pripravíme, lebo sa to rýchlo robí. Cibuľku, baranie rohy a zázvor nakrájame na drobno. Dáme do hrnca, alebo na veľkú panvicu chvíľu podusiť na maslo s olejom. Ďalej pridáme cesnak, ktorý sme posekali na drobno. Pár krát premiešame, nech nám cesnak zavonia.
-
3
Teraz pridáme do hrnca kuracie kúsky, ktoré sme krájali tak na 3 cm. Okoreníme korením čerstvo mletým a bazalkou. Nesolíme, lebo sýr je slaný tak nech to nepresolíme. Mäso premiešame a podusíme. Musí sa mäso zatiahnuť cele na bielo. Potom pridáme sýr pokrájaný na 1cm kúsky. To preto že sa skôr roztopí. Cele to miešame nech nám to nelepí na dno.
-
4
Cele nám to zhustne. Prilejeme smotanu za stáleho miešania. Musí sa smotana prevariť na chvíľu. Odstavíme zo sporáka a hneď do toho dáme petržlenovú vňať a premiešame. Pripadne dosolíme kto ma malo slané.
-
5
Cele je to hotové za nejakých 15 minút. Môžeme servírovať na dno taniera som dal listy zo šalátu, ktoré som trochu nakrájal. Na šalát som dal hotové mäso a zemiaky, ktoré som opiekol v rúre s rascou. Máme hotovo môžeme ničím nerušený papať. Dobrú chuť Vám želám ak si to uvarite. Je to rýchle a dobré.
*****