Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou

patrick - fotkapatrick, 10. januára 2013
Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou
Foto: patrick

Nenáročné a veľmi chutné jedlo.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
30 g
1 strúčik
100 g
150 ml
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia prerežeme vodorovne, osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Na troche olivového oleja si opražíme nadrobno nakrájané šampiňóny ktoré osolíme, okoreníme, pridáme tymián a nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku. Opekáme cca 2-3 minúty.Na vnútornú stranu pŕs rozotrieme ricottu, navrstvíme šampiňóny, zarolujeme a pevne zabalíme do potravinárskej fólie, ktorú pevne stiahneme a zaviažeme konce.

  2. 2

    Vodu v hrnci privedieme k varu, potom plameň stíšime tak, aby bola voda tesne pod úrovňou varu ale aby nevrela. Vložíme kuracie prsia a pošírujeme 10-15 minút.

  3. 3

    Do kastróla dáme ryžu, osolíme, okoreníme, pridáme na 1 diel ryže 1,5 diela vody, pridáme ľahko roztlačené kardamónové semienka a badyán. Prikryjeme pokrievkou a dáme na plný plameň. Keď sa nám voda začne variť tak plameň stíšime a varíme 10-15 minút kým sa všetka voda nevyparí.

  4. 4

    Mäso po zhruba 15 minútach vyberieme, odstránime fóliu a sprudka orestujeme na horúcej panvici na olivovom oleji aby sme na ňom mali aj farbu.

Diskusia k receptu

alexdidi
Šikovný!Tiež robievam veľmi podobne a je to fakt výborné jedlo.Rolky po odstránení fólie potriem málo oliv.olejom a obalím v čiernom sezame.Vyzerá to i chutí tiež veľmi dobre,skús pre zmenu:)
patrick
ďakujem veľmi pekne :-) , @alexdidi to znie veľmi zaujímavo určite to nabudúce vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia