Kuracie prsia plnené ricottou a šampiňónmi s aromatickou ryžou

Autor receptu: patrick

Nenáročné a veľmi chutné jedlo.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia prerežeme vodorovne, osolíme a okoreníme z obidvoch strán. Na troche olivového oleja si opražíme nadrobno nakrájané šampiňóny ktoré osolíme, okoreníme, pridáme tymián a nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku. Opekáme cca 2-3 minúty.Na vnútornú stranu pŕs rozotrieme ricottu, navrstvíme šampiňóny, zarolujeme a pevne zabalíme do potravinárskej fólie, ktorú pevne stiahneme a zaviažeme konce.
  2. Vodu v hrnci privedieme k varu, potom plameň stíšime tak, aby bola voda tesne pod úrovňou varu ale aby nevrela. Vložíme kuracie prsia a pošírujeme 10-15 minút.
  3. Do kastróla dáme ryžu, osolíme, okoreníme, pridáme na 1 diel ryže 1,5 diela vody, pridáme ľahko roztlačené kardamónové semienka a badyán. Prikryjeme pokrievkou a dáme na plný plameň. Keď sa nám voda začne variť tak plameň stíšime a varíme 10-15 minút kým sa všetka voda nevyparí.
  4. Mäso po zhruba 15 minútach vyberieme, odstránime fóliu a sprudka orestujeme na horúcej panvici na olivovom oleji aby sme na ňom mali aj farbu.