Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia plnené orechmi s hroznovo-vínovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
20-30 minút
na 120 °C

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na 150 g plátky a naklepeme, zvyšné mäso rozmixujeme so smotanou, soľou, s kurkumou a čiernym korením. Touto zmesou potrieme pláty mäsa a na plnku dáme nasekané vlašské orechy.
  2. Pripravené mäso zrolujeme, zabalíme do alobalu, poukladáme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C a pečieme asi 20–30 minút podľa hrúbky rolád.
  3. Omáčka: V panvici roztopíme lyžicu masla, pridáme cukor a bobuľky hrozna prekrojené na polovice. Všetko spolu karamelizujeme. Keď hrozno začína od karamelu hnednúť, podlejeme ho bielym vínom, necháme chvíľku variť a odstavíme. Do odstavenej omáčky pridáme lyžicu masla a miešame, kým sa úplne neroztopí.