Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia plnené orechmi s hroznovo-vínovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
50 minút príprava |
20-30 minút na 120 °C |
Postup- Kuracie prsia nakrájame na 150 g plátky a naklepeme,
zvyšné mäso rozmixujeme so smotanou, soľou, s kurkumou
a čiernym korením. Touto zmesou potrieme pláty
mäsa a na plnku dáme nasekané vlašské orechy.
- Pripravené mäso zrolujeme, zabalíme do alobalu,
poukladáme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na
120 °C a pečieme asi 20–30 minút podľa hrúbky rolád.
- Omáčka: V panvici roztopíme lyžicu masla, pridáme cukor
a bobuľky hrozna prekrojené na polovice. Všetko
spolu karamelizujeme. Keď hrozno začína od
karamelu hnednúť, podlejeme ho bielym vínom,
necháme chvíľku variť a odstavíme. Do odstavenej
omáčky pridáme lyžicu masla a miešame, kým sa
úplne neroztopí.
|