Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom fotorecept
Foto: siuuu
Mimoriadne chutné papaníčko, napriek tomu, že išlo o taký "recyklačný" recept typu čo chladnička dala.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 kusy |
|
130 g |
|
7-10 listov |
|
1 PL hustý |
|
6-8 plátkov |
|
1-2 PL |
|
1-2 dl (33 % alebo 10 %) |
|
20-30 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a odrežeme malé časti, tak, aby sme dostali 4 pekné kúsky. Každý kúsok zvrchu v strede narežeme a vytvoríme kapsu (viď foto).
-
2
Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a pokrájame na drobno. Bryndzu rozmiešame, ak je príliš tuhá, pridáme jogurt. Ochutíme zľahka soľou a korením, pridáme pokrájaný medvedí cesnak a dobre premiešame. Zmes rovnomerne rozdelíme do vytvorených otvorov v kuracích prsiach a zvrchu zarovnáme. Každý kus naplnených pŕs obalíme sušenou šunkou.
- 3
Sprudka opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán na panvici. Potom prsia dopečieme v rúre vyhriatej na 180 °C ešte cca 15-20 minút, v závislosti od hrúbky mäsa.
- 4
Po upečení som mäso vybrala z panvice, do výpeku som pridala maslo a ešte kúsok bryndze, nechala som rozpustiť a postupne som pridávala smotanu - toľko, aby bola konzistencia omáčky tak akurát, po prevarení. Podávame s prílohou podľa chuti - ja som tentoraz podávala s ryžou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu