Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou fotorecept

pusta - fotkaPusta, 16. septembra 2012 15:49
Ďalšie recepty »
Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept)Foto: pusta

Dnes je Roš ha šana - židovský Nový rok 5773, ktorý sa počíta od narodenia praotca Adama. Na obed som uvarila Goldene jojch - zlatú slepačiu polievku s macesovými knedličkami/ rp mám na vareche/ a na druhý chod som spravila další úžasný recept zo židovskej kuchyne - kuracie prsia na zázvore a jablkách, ktoré som podávala s tarhoňou. Je to jednoduché, rýchle a vynikajúce sviatočné jedlo. Odporúčam vyskúšať.

2
porcie
15 min
príprava
20 + 10 min
na 170/200 °C

Suroviny

2 ks
asi 1 a 1/2 cm
1 -2 ks
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
50 ml
250 ml
1 -2 Pl
1/2 CL
375 ml
2 strúčiky
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najradšej robím kuracie prsia s kosťou aj s kožou, lebo majú lepšiu chuť. Ponechala som aj hornú časť s krídlovou kosťou, lebo boli malé. Večer som ich nasolila a prikryté fóliou som ich odložila na noc do chladničky. Ráno som ich odtiaľ vybrala a nechala som ich 3 hodiny zohriať na izbovú teplotu.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Našpikovala som ich hranolkami cesnaku.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájanú cibuľu na mesiačiky som rozložila na dno pekáčika.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z jablka som odstránila stopku, pokrájala som ho na 1/4-tiny, ale neošúpala, aby sa pri pečení nerozpadli, len som ich predtým umyla.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odstránila som z nich jadrovník a pokrájala na plátky.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plátky jabĺk som rozložila na cibuľu, nesolila som ich, mäsko je slané dosť.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zázvor som pokrájala na plátky a tie na tenké hranolčeky.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zázvorom som posypala jablká.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na jablká a zázvor som položila nasolené kuracie prsia.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Preliala som ich olejom a podliala vodou. Piekla som ich voľne prikryté pečiacim papierom najprv 20 minút na 170 stupňoch C za častého prelievania výpekom. Potom som pečiaci papie odstránila, teplotu som zvýšila na 200 stupňov a piekla ešte 10 minút, až bola kožička na prsíčkach pekne červeno-hnedá a chrumkavá..

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na olej som nasypala tarhoňu.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na horúcom oleji som ju za stáleho miešania opražila do červeno-hneda.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zaliala som ju horúcou vodou a osolila. Pozor na obarenie! Prikryla som ju pokrievkou a na najnižšom plameni som ju dusila 15 minút, vypla som plameň a nechala prikrytú dôjsť v pare ešte 10 minút.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na tanieri som spravila zázvorovo-jablkové hniezdo, na ktoré som položila upečené kuracie prsíčka. Mäsíčko je šťavnaté a má výbornú jemnú chuť použitých surovín. Najvhodnejšou prílohou je tarhoňa, ktorá má svoj skutočný pôvod práve v židovskej kuchyni a je známa pod názvom Farvele. Jablká sú mäkké, ale nie rozpadnuté, ich chuť zázvor krásne zvýrazňuje a ochutí príjemne aj výpek.

    Kuracie prsia pečené na zázvore a jablkách s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist