Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch

freshtina - fotkafreshtina, 9. novembra 2015

Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom a čakanku som predtým používala len do Zobraziť celý popisTento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom a čakanku som predtým používala len do šalátov. Marie-Laure, sestra môjho manžela ma ale vyviedla z omylu: „Čakanku môžeš kľudne uvariť, od úplne najjednoduchšieho receptu podusenú so šunkou alebo s kuracím mäsom, v kombinácii s inými surovinami tak rozvinieš chuť.“ Hm, to je presne to, čo Francúzi ovládajú skvele – dokážu pripraviť jedlá, v ktorých chuť má niekoľko poschodí, ktoré postupne objavujete.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
125 g údená
10-15 ks
4 PL
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájajte na kocky a zľahka obaľte v múke. V panvici rozpustite maslo a mäso orestujte do zlata. Osoľte, okoreňte a pridajte koňak. Odložte stranou.

  2. 2

    Na panvici na masle rozpustite kocky slaniny, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a čakanku. Nechajte dusiť 5 minút.

  3. 3

    Pridajte šampinóny a nechajte opäť dusiť 5 minút. K zmesi pridajte kuracie mäso a nechajte na miernom ohni dusiť 20 minút. Po 15 minútach pridajte smotanu.

  4. 4

    Pred servírovaním posypte petržlenovou vňaťou. Ako príloha sa hodí ryža basmati alebo cestoviny tagliatelle.

Diskusia k receptu

frezia68
@freshtina :Neviem,či nájdem v ponuke čakanku,ale budem čakať na ďaľšie Tvoje zaujímavé recepty z francúzskej kuchyne :-)
používateľ nemá avatar
asu
asu
Milá Freshtina, 9 ročné dievčatká u nás koňak nesmú........
dormella
Alkohol se z konaku varenim odpari, nevidim problem, takto pripravene jidlo mohou v pohode i deti. To same plati o vine, zustane jen chut, ale alkohol ne. Mozna, ze detem, kt.nejsou zvykle, chut po konaku a vine nemusi "sedet", to je ovsem jina vec.
Kdyz osmazime prsa a zalijeme konakem (nebo jinym alkoholem, treba vinem) je dulezite ho nechat na prudkem ohni "odparit" a pak pokracovat v dalsi priprave.
junior
deväť ročné dievčatá vyzerajú na Slovensku oveľa krajšie, aj keď možno nevaria tak, ako Ty.
1x junior
sracz
Mám veľmi rád francúzsku kuchyňu a Tvoj rcp @freshtina iba potvrdzuje jej svetoznámu kvalitu. Škoda len že si nepridala aj fotodokumentáciu. Ja rozhodne odskúšam aj v tunajších podmienkach! Na Varecha.sk si Ťa dovoľujem privítať aj ja a popriať úspechy; Šrác François




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia