Foto: gordonko
tento recept mi poradila kamoška z POKECu
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
kuracie pečienky opláchneme zbavíme ,,tejto somariny,, a rozdelím ich na dva kusy
-
2
rozložené pečienky osolím a okorením
-
3
pečienku položíme na plátok anglickej slaniny , zavinieme a mali by sme to prepichnúť špáratkom - pár kusou som spravil , potom som robil bez toho
-
4
kladieme do pekáčika
-
5
vlnkovačom som si urobil zemiaky a vkladal medzi jednotlivé rolky
-
6
takto urobené na veľkom plechu malo ísť do trúby ( už som to tak raz robil ) je to vinikajúcé , ale pekáč a trúba boli ,,obsadené,, a tak som improvizoval
-
7
pečienku som pokladol hore na slaninku
-
8
znovu osolil a okorenil čierným korením
-
9
zasypal som to zbytkom zemiakou a osolil zemiaky
-
10
simbolicky zakapané olejom a zakryté pokrievkou som to nechal hodku na sporáku
-
11
je to mňamkové , jedinné čo mi k tomu chýbalo boli zemiaky , bolo by ich treba viacej ....alebo prisypať hranolky
@ilusa : ja som tak vedela, ze pecienka a huby sa solia nakoniec, inak nezmaknu, nikdy som to neskusala inak.
@dogagador aj ja viem ,že pečeňky sa solia nakoniec no vtomto prípade vinímka potvrdzuje pravidlo ....je to vinikajúcé