Kuracie pečienky v anglickej slanine

gordonko - fotkagordonko, 6. júla 2014
Kuracie pečienky v anglickej slanine
Foto: gordonko

tento recept mi poradila kamoška z POKECu

30 - 40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 kg (sáčky)
cca 30 dkg (plátky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    kuracie pečienky opláchneme zbavíme ,,tejto somariny,, a rozdelím ich na dva kusy

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 1
  2. 2

    rozložené pečienky osolím a okorením

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 2
  3. 3

    pečienku položíme na plátok anglickej slaniny , zavinieme a mali by sme to prepichnúť špáratkom - pár kusou som spravil , potom som robil bez toho

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 3
  4. 4

    kladieme do pekáčika

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 4
  5. 5

    vlnkovačom som si urobil zemiaky a vkladal medzi jednotlivé rolky

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 5
  6. 6

    takto urobené na veľkom plechu malo ísť do trúby ( už som to tak raz robil ) je to vinikajúcé , ale pekáč a trúba boli ,,obsadené,, a tak som improvizoval

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 6
  7. 7

    pečienku som pokladol hore na slaninku

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 7
  8. 8

    znovu osolil a okorenil čierným korením

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 8
  9. 9

    zasypal som to zbytkom zemiakou a osolil zemiaky

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 9
  10. 10

    simbolicky zakapané olejom a zakryté pokrievkou som to nechal hodku na sporáku

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 10
  11. 11

    je to mňamkové , jedinné čo mi k tomu chýbalo boli zemiaky , bolo by ich treba viacej ....alebo prisypať hranolky

    Kuracie pečienky v anglickej slanine - obrázok 11

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
ja sa chcem spýtať, či to nieje moc slané (po pridaní soli na pečienky) keďže slaninka je už slaná. Ďakujem :) Inak recept sa mi veľmi páči :)
Odporucam podavat s ryzou, aj ked tieto zemiaky vyzeraju krasne,. Pecienku naozaj solit netreba, slaninka je dost slana. Ak nie, staci posolit na tanieri.ale z vlastnej skusenosti viem, ze netreba.
@ilusa : ja som tak vedela, ze pecienka a huby sa solia nakoniec, inak nezmaknu, nikdy som to neskusala inak.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Toto je veľmi chutné jedlo. Ja to robím bez soli a korenia a úplne to stačí. Tá slanina keď sa trochu zapečie a tá šťava zo slaniny to nemá chybu. Je to super maškrta. Ja som do slaniny balila aj sušené slivky a taktiež šampióny plnené nivou.

Pridaj komentár k receptu: