Kuracie karí

Kuracie na zelenom karí (fotorecept)

Autor receptu: siksoram

Tento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí.* Vôňa koriandru zaujímavo dokresľuje slabý náznak kyslosti. Týmto receptom nesklamete nikoho, ak ho vyskúšate budete ho robiť znova a znova. Začnete rozvoňanou kuchyňou a skončíte s blaženým výrazom pri obede.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si suroviny, ako naschvál som zabudol kúpiť citrón, tak som to vyriešil trošku modernejšie (uvidíte neskôr). Kuracie prsia pokrájajte na kocky, pridajte 2 PL svetlej sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja a nechajte pol hodiny marinovať.
  2. Cibuľu som pokrájal na drobné kúsky a taktiež som posekal strúčiky cesnaku. Do woku som po zohriatí nalial 2 PL oleja a jemne som osmažil cibuľku s cesnakom.
  3. Následne som pridal zelené karí. Je to už zarobená, hustá, zelená hmota. Dá sa kúpiť v sáčku (obrázok) alebo väčšie balenie v poháriku.
  4. Po 2 minútach smaženia (krásne to vonia) som nalial kokosové mlieko.
  5. Hneď za tým som vlial 150 ml kuracieho bujónu. Ak máte vývar, je to len plus. Nechajte zovrieť a varte asi minútku.
  6. Následne vložte marinované mäso.
  7. Vložte citrónovú trávu, premiešajte, zakryte pokrievkou a nechajte mäso variť pokiaľ nezmäkne.
  8. Keď je mäsko mäkké, pridajte 3 PL cukru, ochuťte koriandrom (ďalšia nová vôňa v kuchyni).
  9. Aby sme vyvážili sladkosť, treba použiť niečo kyslé. Zvyčajne sa na to používa šťava z citrónu alebo limetky. Použil som niečo iné a neodsudzujte ma za to. Účel to splnilo. Už teraz to chutilo skvelo. Pikantné karí a sladký kokos s jemným závanom kyslosti.
  10. V tomto momente a ako posledný úkon vlejeme tmavú sójovú omáčku. Asi 2 PL lyžice. Ja to nemeriam nikdy ale neprežeňte to. Dá nám úplne iné sfarbenie a dochutí nám omáčku.
  11. Pred ukončením a servírovaním ešte vyberám citrónovú trávu... Nechutí totiž nijako zaujímavo. Následne servírujeme s ryžou. Mojou obľúbenou je jazmínová a nedám na ňu dopustiť. Dnes som mal na obed pozvanú návštevu a keď odchádzala, pýtala si recept. Fakt...