Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie mäso v karí-jablkovej omáčke videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 11. augusta 2024

Toto exotické jedlo patrí už zopár rokov medzi naše obľúbené. Je veľmi jednoduché, rýchle a chutné! Moje deti ho zbožňujú. Na tejto Zobraziť celý popisToto exotické jedlo patrí už zopár rokov medzi naše obľúbené. Je veľmi jednoduché, rýchle a chutné! Moje deti ho zbožňujú. Na tejto omáčke je výborné a výnimočné to, že ju zahustia vlastne tie jablká. Pôvodný recept z ktorého som vychádzala je od @Mariamka, ale ja som si ho upravila presne podľa seba a varím ho už jedine len takto zopár rokov :-)
Zdroj: Môj blog

4-5
porcie
Kuracie mäso v karí-jablkovej omáčke (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

3 ks celé
6-7 ks kyslasté
2 ks
100 ml
3-4 KL
1/2 KL
300 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetko, čo budeme potrebovať. Najlepšie je použiť sladkokyslé jablká. Kľudne môžu byť aj staršie jablká, tu ich aspoň môžete zužitkovať. Jablká očistíme a pokrájame na kúsky. Stehná vykostíme a pokrájame na menšie kúsky a cibuľu na drobno. Zo smotany na varenie dáte koľko chcete, čiže podľa chuti. Čo sa týka karí korenia, môžete dať najprv len 2 KL a potom ochutnať.

  2. 2

    V jednom hrnci si na oleji zosklovatíme cibuľu, ktorú sme trocha osolili. Pridáme mäso, osolíme a zakryté pár minutiek podusíme. Za tých pár minút si pustí mäso aj dosť vlastnej šťavy a je priam hotové. Čiže takpovediac ho narýchlo udusíme :-)

  3. 3

    Následne mäso zo šťavy vyberieme a zakryjeme, aby zostalo teplé. Do hrnca k šťave dáme nakrájané jablká, osolíme a zakryté ich dusíme až do mäkka. Podľa toho, koľko šťavy si jablká pustili, podľa toho pridáme ešte trocha vody. Ja som dala 3 dl. Napokon to celé rozmixujeme do hladka. Máme dostať vlastne jablkovú omáčku.

  4. 4

    Do omáčky vložíme späť mäso, pridáme karí korenie, mleté čierne korenie a soľ podľa chuti. Celé to spolu povaríme ešte zo 10 minút a nakoniec zjemníme smotanou na varenie. Podľa chuti môžete dochutiť aj citrónom, to záleží vždy od toho, aké kyslé jablká ste použili.

  5. 5

    Najviac sa ako príloha hodí jazmínová ryža, ktorá má vlastne tiež svoju špecifickú chuť a tá sa fantasticky hodí k tejto exotickej sladkokyslej omáčke. Prajem dobrú chuť !

    Kuracie mäso v karí-jablkovej omáčke (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    P.S.: Táto omáčka sa dá pripraviť aj z kuracích pŕs, ale ja osobne odporúčam kuracie stehná, lebo dodajú viac mäsovej chuti. A ak je vaši karí korenie slabšej chuti, tak dajte 4 KL karí + 1 KL mletej kurkumy ešte extra do toho :-)

  7. 7

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Jablka miluju i ve slaném provedení. Dám se inspirovat podle tebe, milá Cesmínko, díky za receptík.
zolik
Veľmi chutný recept. Takéto kuracie kari mám rada. Aj to sladko-pikantné s ananásom. Nemáš náhodou recept?
mamec
Čosi podobné som robievala, ale ja som jablká nemixovala a dávala som tam aj šampiňóny. Dnes nevarím, ale takú chuť som na to dostala, že v dohľadnom čase to príde na rad:)
Vďaka za pripomenutie!
cesminaz
@haji dakujem za nahliadnutie a komentík❤️ Pozdravujem @mamec jablká sa tu mixujú preto, aby vytvorili hustú omáčkovitú šťavu, keďže tie jablká túto omáčku zahustia :-) Vdaka za koment @zolik zlatá, s ananásom nemám, ale robievam ešte kuracie s kokosovým mliekom a aj to je super 🙂
1x haji
mamec
@cesminaz (14.8.2024 15:30)
Ja som zvykla jablká nahrubo nastrúhať, takže sa v podstate rozvarili. Veď je to jedno, hlavná je kombinácia chutí a tá je v tomto recepte perfektná!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia