Kuracie mäso na ázijský spôsob
Autor receptu: frezia
Na toto velmi lahke,rychle a lacne jedlo mozete pouzit hocijake mäso,ktore sa hodi na rychlu
upravu. Ja som pouzila kuracie prsia.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pokrajame si papriku,mäso,cibulku,koriander a feferonku na male kusky.
Do misky si dame sojovu omacku a pretlaceny cesnak.
Olupeme si mandle,ktore sme predtym par sekund povarili.
- Do horuceho oleja dame mäso a tak dve minuty ho prazime.Vyberieme von.
Teraz dame do oleja papriku,cibulku,feferonku,mandle,bambusove rezance a asi dve minuty prudko prazime.Pridame mäso a sojovu zmes.Premiesame a este spolu tak dve minuty poprazime.
- Vsetko sa musi robit na prudkom ohni a kratko.Mäso zostane stavnate,zelenina chrumkava.
Mozete pouzit aj inu zeleninu,len mrazenu nedoporucujem,velmi rychlo mäkne.
- Na zaver to posypeme cerstvym,posekanym koriandrom.
Ako priloha sa k tomu hodi ryza.Ja pouzivam Basmati.