Kuracie mäso na ázijský spôsob

Autor receptu: frezia

Na toto velmi lahke,rychle a lacne jedlo mozete pouzit hocijake mäso,ktore sa hodi na rychlu upravu. Ja som pouzila kuracie prsia.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrajame si papriku,mäso,cibulku,koriander a feferonku na male kusky. Do misky si dame sojovu omacku a pretlaceny cesnak. Olupeme si mandle,ktore sme predtym par sekund povarili.
  2. Do horuceho oleja dame mäso a tak dve minuty ho prazime.Vyberieme von. Teraz dame do oleja papriku,cibulku,feferonku,mandle,bambusove rezance a asi dve minuty prudko prazime.Pridame mäso a sojovu zmes.Premiesame a este spolu tak dve minuty poprazime.
  3. Vsetko sa musi robit na prudkom ohni a kratko.Mäso zostane stavnate,zelenina chrumkava. Mozete pouzit aj inu zeleninu,len mrazenu nedoporucujem,velmi rychlo mäkne.
  4. Na zaver to posypeme cerstvym,posekanym koriandrom. Ako priloha sa k tomu hodi ryza.Ja pouzivam Basmati.