Kuracie enchiladas fotorecept

adakovalinka - fotkaadakovalinka, 21. mája 2015

Mexické jedlo som si obľúbila už pri prvej návšteve Texasu pár rokov dozadu. Odvtedy doma pripravujeme rôzne, Mexikom inšpirované jedlá. Enchiladas sú zapekané tortillové placky plnené rôznymi zmesami, väčšinou s rajčinovou omáčkou. Prajem dobrú chuť.

6
porcií
35 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. 1

    Cibuľku si nakrájame na tenké plátky a na troške oleja opražíme v hlbokej panvici. Neskôr pridáme nakrájaný cesnak a stonkový zeler. Keď sa zmes opraží do zlatista pridáme mäso nakrájané na malé kocky. Na silnom stupni opečieme mäso, okoreníme čiernym korením a soľou a robíme až do zlatista. Pridáme na jemno nastrúhanú väčšiu mrkvu alebo dve menšie. Zatiaľ si pripravíme všetky ostatné ingrediencie.

  2. 2

    Keď je mäso hotové pridáme prekrojené cherry rajčiny a chvíľku necháme na ohni. Keď zmeknú pridáme passatu. Pridáme plechovku červených fazúľ aj so slaným nálevom. Následne zmiešame všetky korenia ako napríklad štiplavú papriku, tymián, oregano a pod. Zmes korenia pridáme do panvice a ak sa rozhodnete pridať jalapenos či čerstvé bilinky ako petržlen či špenát, teraz je ten správny čas :)

  3. 3

    Necháme všetky chute pekne zmiešať na silnom ohni, nech to pekne bublá. Zatiaľ si pripravíme tortilliy pokiaľ máte čas, oplatí sa vyrobiť si domáce tortilly, je to jednoduché a oveľa chutnejšie. Taktiež budeme potrebovať zapekaciu nádobu a nastrúhaný syr, ja preferujem mozzarellu, ale je to na vás.

  4. 4

    Predhrejeme si trúbu na 200°C. Na spodok zapekacej nádoby nalejeme zmes, snažíme sa nabrať len rajčinovú omáčku bez mäsa. Tortillu naplníme hustou zmesou, tak aby v nej nebolo príliš veľa omáčky, tú použijeme na zalievanie.

    Kuracie enchiladas (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vnútro tortilly posypeme syrom a zabalíme, okraje necháme otvorené, a následne vložíme do pripravenej nádoby.

    Kuracie enchiladas (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Postup opakujeme, zmes by mala vystačiť na 10 menších tortill. Ja som použila dve misy na zapekanie. Zvyšnú omáčku použijeme na poliatie. Následne dáme enchiladas zapekať na 15min.

    Kuracie enchiladas (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec posypeme syrom, ktorý necháme rozpustiť a skvelé enchiladas je na svete. Podávame s kyslou smotanou, jogurtom alebo šalátom. Prajem dobrú chuť :)

    Kuracie enchiladas (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
veľmi pekný recept, mám rada mexickú kuchyňu, oceňujem aj štýlové foto:-) enchilády sa môžu pripraviť aj zo zvyšku vareného či pečeného mäsa, najlepšie kuracieho, omáčka zvlášť a potom sa plnia tortilly a zapečú. Robím podobne.
@malroxa kypriaci prášok do tortíl načo? Ja mám rada tento recept:
350g hl. múka
5 PL olej (ja používam olivový)
3/4 čl
tiež to miešam v pekárničke
a nechám odstáť hodinku.. múku môžeš aj nakombinovať ale z hladkej sú také jemné :)
k dvom avokádam dávam jednu paradajku, trocha cibule, cesnaku, soľ, citr. alebo limetkovú šťavu- podľa toho čo mám doma - a chilli vločky alebo papričku podľa toho ako štípe, niekedy dám petržl.vňať, lebo koriandrovú nemám rada. Nemám presný recept, robím podľa chuti.

Pridaj komentár k receptu: