Mexické jedlo som si obľúbila už pri prvej návšteve Texasu pár rokov dozadu. Odvtedy doma pripravujeme rôzne, Mexikom inšpirované jedlá. Enchiladas sú zapekané tortillové placky plnené rôznymi zmesami, väčšinou s rajčinovou omáčkou. Prajem dobrú chuť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
1/2 hlavičky |
|
3 stonky |
|
1 ks |
|
1/2 kg |
|
1 ks |
|
|
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
10 ks |
|
1/2 kg |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cibuľku si nakrájame na tenké plátky a na troške oleja opražíme v hlbokej panvici. Neskôr pridáme nakrájaný cesnak a stonkový zeler. Keď sa zmes opraží do zlatista pridáme mäso nakrájané na malé kocky. Na silnom stupni opečieme mäso, okoreníme čiernym korením a soľou a robíme až do zlatista. Pridáme na jemno nastrúhanú väčšiu mrkvu alebo dve menšie. Zatiaľ si pripravíme všetky ostatné ingrediencie.
- 2
Keď je mäso hotové pridáme prekrojené cherry rajčiny a chvíľku necháme na ohni. Keď zmeknú pridáme passatu. Pridáme plechovku červených fazúľ aj so slaným nálevom. Následne zmiešame všetky korenia ako napríklad štiplavú papriku, tymián, oregano a pod. Zmes korenia pridáme do panvice a ak sa rozhodnete pridať jalapenos či čerstvé bilinky ako petržlen či špenát, teraz je ten správny čas :)
- 3
Necháme všetky chute pekne zmiešať na silnom ohni, nech to pekne bublá. Zatiaľ si pripravíme tortilliy pokiaľ máte čas, oplatí sa vyrobiť si domáce tortilly, je to jednoduché a oveľa chutnejšie. Taktiež budeme potrebovať zapekaciu nádobu a nastrúhaný syr, ja preferujem mozzarellu, ale je to na vás.
- 4
Predhrejeme si trúbu na 200°C. Na spodok zapekacej nádoby nalejeme zmes, snažíme sa nabrať len rajčinovú omáčku bez mäsa. Tortillu naplníme hustou zmesou, tak aby v nej nebolo príliš veľa omáčky, tú použijeme na zalievanie.
- 5
Vnútro tortilly posypeme syrom a zabalíme, okraje necháme otvorené, a následne vložíme do pripravenej nádoby.
- 6
Postup opakujeme, zmes by mala vystačiť na 10 menších tortill. Ja som použila dve misy na zapekanie. Zvyšnú omáčku použijeme na poliatie. Následne dáme enchiladas zapekať na 15min.
- 7
Nakoniec posypeme syrom, ktorý necháme rozpustiť a skvelé enchiladas je na svete. Podávame s kyslou smotanou, jogurtom alebo šalátom. Prajem dobrú chuť :)
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu