Domáce tortilly (fotorecept)

Domáce tortilly (fotorecept)
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 2. marca 2010 10:21Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

Cesto som pripravovala v robote(kuchynskom,nie v práci :-)),kto mate tak ho pekne oprašte ,ušetrí vam kopec času.Takze do robota s nožmi dame muku,sol,prašok do pečiva a tuk nakrajany na kocky.Premiešame kym sa tuk nestratí a prilejeme vodu.Vymiesi sa nam krasne hladke a nelepive cesto.Je to otazka par sekund. - takto pekne sa vymiesi v robote

- na podložke ho ešte trošku premiesime,vobec netreba podsypat mukou, nelepí sa (ani sa vam nebude chciet prestat sa s nim hrat :-))

- cesto rozdelime na 7 častí

- zoberte si do ruky kusok cesta a formujte gulku tak, ako ked robite slivkove gule

- vyvalkame tenku placku,nevalkame hore-dole ale len jednym smerom aby sa placka zvačšovala

- pečieme na suchej teflonovej panvici asi minutku z kazdej strany (nie dlhšie lebo potom budu suche a budu sa lamat) Nie je síce krasna okruhla ako z obchodu ale je domáca..hotové ukladám do hrnca pod pokrievku aby zostastali pekne mäkké.

- mali by sa vam takto nafuknut,ale ked sa nie ,tak nevadí..Toť vsjo,možete lubovolne plnit a papať..



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

85 komentárov k receptu
  • cistinka, 2. marca 2010 o 11:45
    Super! už ich nemusím kupovať :-)


  • egreska, 2. marca 2010 o 13:30
    veru čistinka,na to ze je to len z trošky muky su dost drahe,myslim ze tieto sa im vyrovnaju a je to raz-dva a čerstve.Len ich nevysuš aby sa ti potom nelamali a ja som ich hned upečene davala do hrnca a zakryla pokrievkou,zostali pekne makke.


  • sjuz, 2. marca 2010 o 13:46
    Ja tiež tak robievam, aj zakrývam ako egreška:), je to určite lacnejšie a aj chutnejšie. Ak nám zostane napríklad pečené kura alebo mäso, nakrájam na rezance, placku zvnútra potriem majonézou, nasypem nakrájanú rajčinu, uhorku a cibuľu, zopár listov šalátu - zviniem a zabalím do alobalu a toto majú chlapi radi na večeru, alebo so sebou do školy alebo do práce ... :)


  • michsamant, 2. marca 2010 o 14:04
    to je ako capaty,len do nich nejde prasok do peciva, ale citron a troska olej :) super fotopostup!


  • cistinka, 2. marca 2010 o 16:21
    Ja ich tiež zvyknem plniť, často ich kupujem...len ich málo kde majú...teraz ich vyskúšam spraviť (aj zakryjem)...čím ich plníš ty?


  • egreska, 2. marca 2010 o 16:56
    najčastejšie kuracim maskom s čerstvou zeleninou a nejakym dobrym dresingom a naposledy som skušala toto: » www.mimibazar.sk/recept.php?id=24010&user=53992...


  • cistinka, 2. marca 2010 o 18:05
    dobrý nápad...vďaka za tip :-)


  • cistinka, 2. marca 2010 o 18:06
    Ozaj, máš pekné nechty....s takými veru by som ja robiť nevedela, ale páčia sa mi :-))


  • egreska, 2. marca 2010 o 19:43
    dakujem pekne,ani ja som nevedela ale uz som si zvykla..ja si na to nepotrpím ale moja skoro švagrina sa v tom vyžíva..ty si teda všímavá :-))


  • cistinka, 3. marca 2010 o 10:04
    som ako Colombo :-))


  • hrudka, 4. marca 2010 o 09:53
    Nechtíky som ti chcela pochváliť aj ja, čistinka ma predbehla. Ale k vareniu - včera som v obchodnom dome váhala, či kúpiť, či nekúpiť... a ešteže som nekúpila. Teším sa, že budú lacnejšie, čerstvejšie a určite chutnejšie. Dík


  • janaalizibolenova, 10. marca 2010 o 07:55
    egreska , mne sa nenafukli :-(((( tak mam z toho slovenske lokse :-) ale chutovo su vyborne


  • egreska, 10. marca 2010 o 08:52
    Janka ani mne sa prve dve nenafukli,neviem čím to je ,možno teplotou?? Ale na chuti im to neubera..som rada že si vyskúšala.


  • janaalizibolenova, 10. marca 2010 o 11:22
    egreska, mne sa az na konci jedna nafukla trosicku, ale ostala zhorena zospodu :-)))) neviem asi je to mala teplota na tej panvici,skusim ich supnut do rury, mozno to im pomoze, inak su chutovo naozaj dobre, aj ked sa nenafuknu, manzel vravel, ze chutia ako jeden specialny typ arabskeho chleba a hned sa do nich pustil :-))) dakujem za recept, ukladam ...


  • adamochutnavac, 20. marca 2010 o 10:49
    Tento recept z duše milujem,mama to kupovala ale potom sme sa odsťahovali a v obchode kde sme bývali to nemali ale keď som to tu zbadal hneď som sa do toho pustil je to pochúťkové :PPPPPPPPP najradšej si do toho dávam hríbovú omáčku alebo paprikovú omáčku ale nemusí to chutiť každému ale mne to chutí :PPPPP Ďakujem za recept egreska vďaka tebe to zase môžem s chuťou jesť :)) a máš pravdu ani ja som sa nechcel s tým cestom prestať hrať :))


  • egreska, 20. marca 2010 o 18:04
    Dakujem adam.Ty maš 13 rokov a baví ta varenie??? aj si sam urobil tieto tortily? ak ano tak to musí mat mamina z teba ohromnu radost..a ja sa velmi teším ze vam chutilo.


  • mishiak3, 30. marca 2010 o 19:18
    Dobry den, chcel by som sa spytat ...torttily su chutovo super ale pri peceni sa nenadvyhli.... pritom vsetko som robil ako Vy...dakujem...


  • egreska, 31. marca 2010 o 07:50
    netuším prečo sa niekedy nafuknu a inokedy nie,ale hlavne je ze chutia stale rovnako dobre..ja som ich robila včera a nafukli sa mi všetky pekne..robím ich na prudko ,popritlačam obracačkou,dva krat prehodím a uz aj davam preč..treba len skušat a určite vychytaš tomu muchy :-))


  • srnkana, 1. apríla 2010 o 16:11
    Skusala som ich robit vcera. Krasne nafuknute a chutovo skutocne vyborne :)) Kazdopadne sa oplati vyskusat a nezabudnut na dobru plnku. Ja som plnila podla tohto receptu:
    » www.recepty.pozri.sk/recept-...
    Ľadovy-salat-s-kuracim-masom-v-tortille-346


  • arwen789, 2. apríla 2010 o 12:46
    Sú naozaj výborné. Robila som ich dnes na obed, takú pôstnu variantu plnenú zeleninou a všetkým pochutili. Ďakujem za recept :-)


  • egreska, 2. apríla 2010 o 13:40
    nie je za čo arwen,som rada že chutilo...


  • sovka62, 24. mája 2010 o 22:11
    Egreška, tento tvoj recept som prehliadla. Možno bol uverejnený skôr, ako sa registrovala. Ešte, že si ho pripomenula. Tiež sa mi nepáči kupovať tie predražené, ale hlavne - čerstvé sú čerstvé. A ten nápad s robotom je super. Robievam podľa teba najrýchlejšie lístkové cesto na svete a vždy som v šoku, ako bleskovo je hotové.


  • gittka, 25. mája 2010 o 20:05
    @egreska kde nájdem to najrýchlejšie lístkove cesto,ktoré spomína @sovka ?


  • gittka, 25. mája 2010 o 20:07
    hurá našla som ho.asi som ho nepostrehla,ked si ho vložila.dakujem


  • sjuz, 8. júna 2010 o 10:56
    ktorý tuhý tuk je podľa vás naj do týchto placiek, kočky?


  • egreska, 9. júna 2010 o 08:16
    @sjuz ja používam 70% rastlinny tuk Lando ,tuším ho dostat v Kauflande alebo Tescu ,ale myslím že ked použiješ iný s tým istym percentom tuku ,nič sa nestane ..nech sa ti vydaria :-))


  • amexa, 28. augusta 2010 o 08:58
    pre mna je zaklad dobrych plnenych (kuracie s gyros korenim, cervena cibulka, paprika,pradajka,salatik) tortil dobry dresing -
    smotana, strucik cesnaku a hooojne tzatziky :) najlepsi dresing na svete ..


  • amexa, 28. augusta 2010 o 08:59
    a este....dakujem za recpt, dnes som sa ich chystala kupit, tak vyskusam radsej toto


  • egreska, 28. augusta 2010 o 10:04
    @amexa presne ako píšeš, najlepšia kombinacia do tortíl..aj ten dresing robím taky istý,používam ho aj na pizzu :-)) tak vyskušaj ,budem rada a daj vediet ako dopadli..


  • maartina, 20. decembra 2010 o 22:32
    tieto tvoje tortilly musím vyskúšať ...aspoň sa po nich už nemusím zháňať po obchodoch ...ukladám receptík


  • viki1, 18. marca 2011 o 14:52
    Skúsim vyskúšať tento recept,bude istotne lacnejší ako z obchodu.Plniť budem ako zvyčajne robím aj s dresingom...


  • egreska, 18. marca 2011 o 15:30
    určite su lacnejšie ..ja ich robím často a ked všetky nezjeme tak ich dám zamrazit...


  • afptrans, 28. apríla 2011 o 22:02
    Aj ja musím pochváliť, výborný recept! Tortillky som robila ako "prílohu" k » varecha.pravda.sk/recepty/tinga-fotorecept/15404-recept.h...
    Oba recepty sa vydarili na jedničku :) Placiek mi vyšlo 8 menších, neprekážalo ani použitie oleja namiesto 70% tuku. Dokonca sa mi aj pekne nafúkli, ale len druhá polovica. Prvé boli iba "bublinkové" :) Preto sa tiež prikláňam k tomu, že asi musí byť panvica dobre rozpálená, lebo prvé sa nenafúkli. Tiež to môže byť odležaným cestom. Kým pri prvých bolo ešte teplé od použitej vody, ku koncu už bolo chladnejšie, odstáte a inak reagovalo. Každopádne, ďakujem za výborný recept do zbierky!


  • hviezdickaz, 28. apríla 2011 o 22:21
    super,ukladam :)


  • egreska, 29. apríla 2011 o 07:41
    @afptrans teším sa ,že si vyskušala a že mali úspech ...


  • marianne69, 13. februára 2012 o 12:23
    su vyborne tieto tortily,dnes som ich spravila,aj sa pekne nafukli,plnila som ich touto plnkou:» varecha.pravda.sk/recepty/paprikova-panvica-s-kuracim-mas...


  • domci4, 11. marca 2012 o 21:18
    čo sa mysli rastlinny tuk? aka značka? :)


  • egreska, 12. marca 2012 o 08:42
    schválne som nepísala značku lebo používam rôzne,najčastejšie z tesca alebo kauflandu (tie ich"značky") ,heru nepoužívam lebo mi smrdí :-)


  • bruneta, 25. marca 2012 o 13:34
    tiež sa mi nenafúkli :( asi to chce prax
    ale chutili tým mojim chlapom tak , že som musela ešte z jednej dávky urobiť :)


  • egreska, 25. marca 2012 o 17:50
    @bruneta ani mne sa niekedy nenafuknu tie prvé,až potom, ked mam riadne rozhorúčenú panvicu..ale nevadí to :-)


  • pekac45, 27. apríla 2012 o 09:01
    zdravim, skvely recept..
    na informatike sme mali robit video a vybral som si aj tento..
    nech sa paci, tu je link: » youtu.be/PzUrEdXGQIA...


  • egreska, 27. apríla 2012 o 10:30
    @pekac video som si pozrela ,je super ! teším sa že si si vybral na tvoju prácu práve moj recept :-))


  • contracts, 6. mája 2012 o 21:50
    klobuk dolu pred tym,co ti kreslil portret,ale fakt


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 42 komentárov)
  • babinka, 23. júna 2012 o 07:18
    robila som uz 2x, aj sa nafukovali, aj nie... My ich plnime chilli fazulkou, cibulou, paradajkou, avokadom, salatom, syrom a kyslou smotanou ci dresingom... alebo podla toho, co sa doma najde. Recept je vyborny, rychle spravene, len malo, tak idem robit z duplovanej davky a skusim odlozit do chladnicky ci do mrazaku, aby boli po ruke. Inak, robila som z celozrnej muky a masla a cesto bolo nadherne pruzne..


  • egreska, 23. júna 2012 o 12:35
    @babinka aj ja ich robím z dvojitej davky a dám zamrazit ak zostane alebo urobím ešte toto » varecha.pravda.sk/recepty/hubovo-syrovo-spenatove-quesadi...


  • stacy77777, 14. augusta 2012 o 09:45
    Vyskúšané, vďaka za jednoduchý super recept, nakoľko som nemala po ruke doma žiaden z tukov, použila som obyčajnú masť, cesto bolo hladučké, mäkké, pekne sa nafúkli.Ďalšia z vecí, ktoré nemusím zháňať a urobím si kedykoľvek doma... Vďaka...


  • egreska, 14. augusta 2012 o 13:26
    to som rada ,že receptík padol vhod :-)


  • bedomedo60, 1. septembra 2012 o 22:33
    Ahojček.Vzhľadom ktomu ze rád varím pečiem a hlavne papkám tak som ich skusal podľa tvojho receptu boli supééér len jeden problém nemohol som ich zamraziť /všetky sa ihneť spapkali xi xi/sú výborné už nedudem papkať kupované lebo tieto sú super mňamkové Ďakujem ahojčééék


  • egreska, 2. septembra 2012 o 14:14
    to som rada :-)


  • apollyon, 24. septembra 2012 o 21:18
    Diki moc skusal som kadejake recepty ale tento je naj ...


  • egreska, 25. septembra 2012 o 15:49
    @apollyon to som rada :-)


  • piestany2002, 1. februára 2013 o 18:28
    Už dlho kupujem tortili,koniec,zajtra idem na to,dúfam,že to dobre dopadne,držte mi palce,inak vďaka tebe som sa aj zaregistroval,aby som si mohol začať ukladať receptiky...d


  • egreska, 1. februára 2013 o 19:16
    určite sa ti vydaria ,nie je to nič zložité,len ich neprepeč lebo sa ti budu lámat..musia byt mäkké,ohybné..dobre ,že si sa zaregistroval,neolutuješ :-)


  • marianne, 1. februára 2013 o 19:28
    @piestany2002 ja som ich v tomto recepte od @rgresky robila a su to tie najlepsie tortily,ake sa mi podarili,tak nevahaj:-) tebe @egreska za ne dakujem robim ich casto a mam ich po ruke,vzdy aj v mraziaku ked potrebujem:» varecha.pravda.sk/recepty/baklazanove-tortilly-fotorecept...


  • broni, 6. februára 2013 o 12:51
    Ďakujem za super recept, práve som dorobila jednu várku lepkových a jednu várku bezlepkových tortíl (MixB múka)podľa tvojho receptu a obe sú vinikajúce :) už sa teším ako ich ponúknem na najbližšej oslave :)


  • broni, 6. februára 2013 o 13:07
    a robila som ich s máslom :) uz aj viem, čo môj milý zajtra dostane na desiatu do práce :))


  • egreska, 6. februára 2013 o 16:25
    dakujem @marianne.. aj tebe @broni za vyskušanie :-) nech milému chutí..


  • mrspok, 10. februára 2013 o 10:45
    Super recept... po prvý krát som to robil presne podľa popisu ale s dvojitej dávky ale na moje prekvapenie som spravil len 12ks. Asi záleží na veľkosti hrnčeka a na technike vypracovania jednotlivých tortill... :D Ale aj tak sme si pochutili ... :) bez robota to hádam ani nejde...

    Druhý raz som si recept upravil, obyčajnú múku som nahradil celozrnnou (fialova z kauf) a druhá zmena bola, že som dal do dvojitej dávky celý prášok do pečiva (kypriaci prášok). A o trochu viac soli. Počet kusov cca 30. a použil som par kvapiek olivového oleja na panvicu pred každou tortillkou, zdalo sa mi to lepšie...

    Tretí krát som toto cesto použil pri príprave „Pizzačika“ ostalo nám mleté mäso udusené a pripravené k špagetám... takže som si pripravil cesto z 1 dávky s tým že som zamenil múku za celozrnnú a dal ½ sáčku KypPr. Cesto som vyvaľkal do kruhu cca 25cm dal do formy na koláč (taká ta ozubená) hrubka „korpusu v surovom stave bola cca 0,7cm, mäsko som zmiešal s nastrúhaným syrom, kyslou smotanou a surov. vajíčkami nalial na cesto a dal zapiecť na 45min pri 180-200 stup.C hotový výtvor bol perfektný cesto prijemne mäkké a chutné okraj jemne krehký.
    EŠTE RAZ ĎAKUJEM ZA RECEPT ! :)


  • egreska, 10. februára 2013 o 13:04
    páni ,ty teda tiež experimentuješ :-) to je super..
    no,ja používam hrnček 2,5 dcl a asi ich aj robím menšie ako su tie kupované..dakujem za nové inšpirácie..


  • jozka2, 12. marca 2013 o 01:16
    ja pouzivam tiez olej,mas ich krasne vyfuknute.Pomastit s osolenym maslom a posolit a acidko k tomu to je zranica az sa usi kyvaju


  • tamik, 7. apríla 2013 o 13:51
    skvelé...už nikdy ich kupovať nebudem...so sestrou sme si udusili zeleninku, naplnili tvoje tortilly a obed jak lusk :)


  • bedomedo60, 11. mája 2013 o 15:37
    egreška skúšal som viac receptov ale tento tvoj je super vydaril sa perfektne dik za recept


  • egreska, 13. mája 2013 o 09:14
    super,tešíím sa :-)


  • rivatha, 18. mája 2013 o 10:49
    Keby som vedela, ake je to rychlunke, nekupujem 3 roky tortilly :) Vcera ma vsak napalili v obchode, ked chceli za 5 kusov 2 eura, tak som sa rozhodla to skusit sama. Vsak robot pracoval sam, valkanie v pohodicke. Dala som klasicke maslo, nabuduce urcite skusim s celozrnnou mukou. A nafukovali sa mi :)
    Uz su v hrnci, som zvedava, ako nam budu na obed chutit B-)
    My ich natierame kyslou smotanou a plnime dusenou kuracinkou s paprikou, fazulami v omacke, kukuricou, chilli a podobne, na mexicky styl :)


  • zuzananoskova, 6. augusta 2013 o 14:20
    Egreska: dnes budú tortilly na večeru vo vegan verzii, t.z, že použijem rastlinný nestužený tuk Alsan bio :-) Tak sa veľmi teším, verím, že budú mňamkové. A múku dám špaldovú hladkú :-)


  • parisienne, 8. augusta 2013 o 15:10
    Vyzeraju uzasne !!!! ak pouzijem obycajny olej, kolko ho mam dat? dakujem


  • egreska, 9. augusta 2013 o 08:57
    nerobím s olejom ale myslím, že 1pl by mala bohate stačit..skús


  • mimka946, 13. augusta 2013 o 19:14
    čo je ten tuhy rastlinny tuk?


  • egreska, 14. augusta 2013 o 09:24
    obyčajný tuk,ktorý sa používa na pečenie ..


  • kavalentinka, 14. augusta 2013 o 13:38
    skusila som.su famozne.pomahala mi moja 12r.dcera a zvladla to na jednotku.dakujem za recept.vecera bude ako vysita.naplnim maskom a vsetkym co chladnicka da a mnaaam.aaaa aj sa ponafukovali,juchuuu.


  • afataga, 14. augusta 2013 o 13:42
    ja tie tuky nepouzivam, mozem dat mast?


  • egreska, 14. augusta 2013 o 18:36
    @kavalentinka dakujem za koment ,to som rada :-) @afataga jasné masť je super,aj ja používam..


  • egreska, 14. augusta 2013 o 19:45
    Pridávam video ako lahko vytvarujete tortily bez valkania alebo lisu :




  • tiginko, 14. augusta 2013 o 21:22
    dobrý nápad :-)


  • aleana, 18. augusta 2013 o 12:43
    @egreska mozem dat namiesto PDP sodu bikarbonu?


  • egreska, 19. augusta 2013 o 10:14
    @aleana kludne ,nič sa nestane..


  • jitka, 25. septembra 2013 o 21:03
    @egreska sú výborné.... dnes z dvojitej dávky....aj s olejom sú ok. určite budem robiť často


  • paploska, 25. septembra 2013 o 21:09
    aj ja sa na ne chystám :-)


  • jozka2, 24. novembra 2013 o 18:50
    ja ich robim casto,ale tvoj recept nema chybu ,hlavne to video s tym sklom,mas5+++++


  • grent, 17. januára 2014 o 20:42
    nedalo by sa to bez toho prašku do pečiva ? čo by to spravilo :)


  • egreska, 18. januára 2014 o 10:04
    no to neviem,ale môžeš dat aj sódu bikarbónu ..a ak sa ti ani to nevidí tak potom skús bez a daj nám vediet :-)


  • leonka, 20. januára 2014 o 20:22
    a moze sa pouzit teda i hera?


  • pintae, 11. februára 2014 o 15:04
    robila som ich s herou, nemajú chybu, niekomu vadí chuť hery, nám nie.Všetci boli nadmieru spokojní, jediná sťažnosť smrdeli málom :-).Musím robiť dve dávky.


  • egreska, 11. februára 2014 o 17:17
    u nás podobne,už som robila aj z troch :-)


  • babinka, 21. februára 2014 o 23:06
    Už ich robím ako na pase, pridavam trosku viac prasku do peciva a bublinkuju... Aj bez mixera je ich ľahko urobiť, keď dám všetko naraz na dosku a hnetiem. Vynikajúce na každý spôsob



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist