Kuracie mäso
Kuracie biryani
Autor receptu: redakcia
Postup- Z mäsa odstránime kožu
a nakrájame ho na kúsky.
Marinujeme v bielom jogurte s korením
garam masala 6 hodín.
- Vo veľkej panvici opečieme na
oleji 1 cibuľu pokrájanú na kolieska, pridáme nastrúhaný zázvor
a 3 prelisované strúčiky cesnaku, kardamóm,
2 tyčinky škorice, trochu soli
a zľahka opečieme. Pridáme
kuracie mäso s jogurtovou zmesou a ešte krátko opečieme.
Ďalej varíme na miernom ohni,
kým sa všetko nezačne sfarbovať do stredne hnedej farby.
- Ryžu umyjeme. Vo veľkom
hrnci roztopíme maslo,
nadrobno nakrájame 1 cibuľu,
zľahka opražíme zvyšný prelisovaný cesnak
(3 strúčiky), tyčinku škorice a soľ, pridáme umytú ryžu. Všetko dobre premiešame
a restujeme 5 minút. Potom prilejeme vriacu vodu a necháme
zovrieť. Pridáme kúsky mäsa a zelené čili papričky a varíme
prikryté na miernom ohni, kým
nie je ryža mäkká.
|