Kuracie mäso

Kuracie biryani

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Z mäsa odstránime kožu a nakrájame ho na kúsky. Marinujeme v bielom jogurte s korením garam masala 6 hodín.
  2. Vo veľkej panvici opečieme na oleji 1 cibuľu pokrájanú na kolieska, pridáme nastrúhaný zázvor a 3 prelisované strúčiky cesnaku, kardamóm, 2 tyčinky škorice, trochu soli a zľahka opečieme. Pridáme kuracie mäso s jogurtovou zmesou a ešte krátko opečieme. Ďalej varíme na miernom ohni, kým sa všetko nezačne sfarbovať do stredne hnedej farby.
  3. Ryžu umyjeme. Vo veľkom hrnci roztopíme maslo, nadrobno nakrájame 1 cibuľu, zľahka opražíme zvyšný prelisovaný cesnak (3 strúčiky), tyčinku škorice a soľ, pridáme umytú ryžu. Všetko dobre premiešame a restujeme 5 minút. Potom prilejeme vriacu vodu a necháme zovrieť. Pridáme kúsky mäsa a zelené čili papričky a varíme prikryté na miernom ohni, kým nie je ryža mäkká.