Kuracia polievka s knedličkami

Kuracia polievka s knedličkami

Autor receptu: podravka

Slepačia polievka s jemnými knedličkami vás príjemne osvieži za každého počasia.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Na zahriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, až kým nezmäkne. Pridáme mäso a všetko spolu krátko opražíme.
  3. Zalejeme vodou a privedieme k varu. Keď voda zovrie, pridáme kocky bujónu a zakryté varíme na miernom ohni približne 30 minút.
  4. Vajcia zmiešame s múkou, soľou, petržlenom a všetko spolu vidličkou poriadne premiešame.
  5. Do variacej sa polievky dáme knedličky a varíme ešte približne 10 minút.
  6. Nakoniec do polievky pridáme scedený hrášok.
  7. Rada: Knedličky dávajte do polievky tak, že lyžičku, na ktorej máte cesto vložte aj s cestom do polievky. Lyžička sa zahreje a cesto sa odlepí od lyžičky.