Kuracia pečeň z lokšou
Autor receptu: brandeburg1
Toto vynikajúce jedlo pripravujem mojej dcérke pre ktorú je to najlepšia dobrotka. Dcéra má 4 rôčky ale dobré jedlo vie fakt oceniť. Príležitosť na kuraciu pečeň nie je treba.
5 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľku si nakrájame a na panvici spenime na oleji,pridáme č.ml.papriku a na pásiky nakrájanú kuraciu pečeň.Pridáme lyžicu masťi,č.ml.korenie,štipku vegety,magi a jednu lyžičku horčice.Pór nakrájame na tenké krúžky a pridáme do pečene. Po 25.minutách je pečeň hotová môžme ju osoliť podľa chuti.Pred vypnutím môžeme pečeň ešte poprášiť múkov a premiešať.
- Múku nasypeme do misy,osolíme,pridáme malú lyžičku sódy bikarbóny a prilievame cmar až pokým nevypracujeme cesto ktoré si rozvaľkame na pracovnej doske.Z rozvaľkaného cesta si nakrájame štvorce zhruba 10x10 cm.Tie potom pečieme na sucho v panvici
- Pečeň naberiem na tanier podaváme z lokšou,ale môže byť aj ryža,hranolky a tatárska omáčka.Dobrú chuť