Kuracia pečeň z lokšou

Autor receptu: brandeburg1

Toto vynikajúce jedlo pripravujem mojej dcérke pre ktorú je to najlepšia dobrotka. Dcéra má 4 rôčky ale dobré jedlo vie fakt oceniť. Príležitosť na kuraciu pečeň nie je treba.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľku si nakrájame a na panvici spenime na oleji,pridáme č.ml.papriku a na pásiky nakrájanú kuraciu pečeň.Pridáme lyžicu masťi,č.ml.korenie,štipku vegety,magi a jednu lyžičku horčice.Pór nakrájame na tenké krúžky a pridáme do pečene. Po 25.minutách je pečeň hotová môžme ju osoliť podľa chuti.Pred vypnutím môžeme pečeň ešte poprášiť múkov a premiešať.
  2. Múku nasypeme do misy,osolíme,pridáme malú lyžičku sódy bikarbóny a prilievame cmar až pokým nevypracujeme cesto ktoré si rozvaľkame na pracovnej doske.Z rozvaľkaného cesta si nakrájame štvorce zhruba 10x10 cm.Tie potom pečieme na sucho v panvici
  3. Pečeň naberiem na tanier podaváme z lokšou,ale môže byť aj ryža,hranolky a tatárska omáčka.Dobrú chuť