Kuracia pečeň
	        Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou (fotorecept)
	        Autor receptu: kvakac
	         
	        
	        Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.
| 		  
				  	  
				  	3 porcie  | 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	15 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Suroviny si pripravíme, rýchlo sa to robí, tak nech to máme po ruke. Čili omáčku používam tú na obrázku, nám veľmi chutí. Jablko prekrojíme na štvrtiny, zbavíme šupky a nakrájame na tenké plátky. Cesnak nastrúhame. Slaninu pokrájame na malé kúsky, tá je tam k zvýrazneniu lepšej chuti a vôni. Cibuľu krájame na pol mesiace. Pečeň očistíme a necháme cele kúsky.
 - Do hrnca dáme olej a naň cibuľu so slaninou a opekáme dobledo hneda. 
 - Potom pridáme cesnak a klinčeky. Restujeme chvíľu, nech to prevonia. Dáme asi dve lyžice vody, zamiešame, aby to nehorelo. 
 - Hneď pridáme pripravené jablko a pečeň a čili omáčku. Kto to chce pikantné, tak tam pridá jednu čili suchú. Taktiež teraz dáme mleté čierne korenie.
 - Dusíme až sa jablko rozpadne. Počas dusenia párkrát pridáme vodu, ale len po štamperlíku, aby nám to neprihorelo a nie aby to plávalo v šťave.  Po rozpadnutí jablka máme hotovo, aj pečeň je hotová. Odstavíme zo sporáka a teraz až osolíme. Trvá to asi 10 minút.
 - Môžete to mať na raňajky s chlebom, alebo nejakou prílohou k obedu alebo večeri. Dnes sme dali zemiakovú kašu k tomu.