Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Neviem, ako vy, ale ja väčšinou rozmýšľam, čo uvariť z toho, čo mám doma, asi to
mám zakódované z detstva, keď sa vždy varilo úsporne. Dnes to ale bola riadna fuška, v
chladničke grep a v mrazáku prsia... (okrem iného), niečo som pogúglila, niečo
skombinovala a vyšlo to nad očakávanie. Postup- Pripravíme si suroviny.
- Najväčšia fuška je očistiť ten grep, snažte sa vykrojiť všetky tie biele horké časti, ostatné jednoducho pridáme, zeler, zázvor postrúhame, cesnak prelisujeme, plátok citrónu pokrájame, všetko premiešame.
- Kuracie prsia umyjeme a pokrájame ako máme radi. Ja ich krájam na také hrubé hranoly a potom skríža cez vlákna na plátky. Šupneme k marináde ..
- .. premiešame a necháme v chlade odležať aspoň pol hodinu. Medzitým vkladáme recept na Varechu :)
- Potom to už pôjde zfofra, takže môžeme si urobiť ryžu. Ja klasika, na olej trošku popražiť, osoliť, okoreniť, ja zvyknem hodiť zo dva-tri klinčeky, zaliať dvojnásobkom vody a nechať dusiť 18-20 min. Tu sa mi, neviem prečo, žiadala troška kurkumy. Nie nadarmo chodím na Varechu :)
- Je čas na naše naložené prsíčka. Na panvici dobre rozpálime olivový olej. Pridáme prsia, snažte sa ich najskôr vydolovať z tej marinády a dobre poopekať. Následne pridáme zvyšnú marinádu a na plnom ohni im dáme zabrať. Nech vás ani nenapadne ubrať plyn, spočiatku sú vodnaté...
- .. ale neskôr si to rozmyslia a pekne zredukujú. V závere som ochutila sójovkou, soľou aj medom, treba to skrátka vyvážiť.
- Kým sa mäsko praží, môžete aj nemusíte si pripraviť šalát. Ja som stavila na osvedčenú slovenskú klasiku - paradajky, cibuľa, cesnak, citrón, MČK, soľ, cukor, olivový olej a kôpor.
- Netrvá to dlho a slovensko-indická kreácia je hotová a veľmi chutná, jemne horká, sladká aj pikantná, všeobecne, kuracina sa veľmi dobre znáša s ovocím. Nerobím to každý deň, ale raz začas prečo nie :)
|