Kuracia exotika s červeným grepom (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Neviem, ako vy, ale ja väčšinou rozmýšľam, čo uvariť z toho, čo mám doma, asi to mám zakódované z detstva, keď sa vždy varilo úsporne. Dnes to ale bola riadna fuška, v chladničke grep a v mrazáku prsia... (okrem iného), niečo som pogúglila, niečo skombinovala a vyšlo to nad očakávanie.

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Najväčšia fuška je očistiť ten grep, snažte sa vykrojiť všetky tie biele horké časti, ostatné jednoducho pridáme, zeler, zázvor postrúhame, cesnak prelisujeme, plátok citrónu pokrájame, všetko premiešame.
  3. Kuracie prsia umyjeme a pokrájame ako máme radi. Ja ich krájam na také hrubé hranoly a potom skríža cez vlákna na plátky. Šupneme k marináde ..
  4. .. premiešame a necháme v chlade odležať aspoň pol hodinu. Medzitým vkladáme recept na Varechu :)
  5. Potom to už pôjde zfofra, takže môžeme si urobiť ryžu. Ja klasika, na olej trošku popražiť, osoliť, okoreniť, ja zvyknem hodiť zo dva-tri klinčeky, zaliať dvojnásobkom vody a nechať dusiť 18-20 min. Tu sa mi, neviem prečo, žiadala troška kurkumy. Nie nadarmo chodím na Varechu :)
  6. Je čas na naše naložené prsíčka. Na panvici dobre rozpálime olivový olej. Pridáme prsia, snažte sa ich najskôr vydolovať z tej marinády a dobre poopekať. Následne pridáme zvyšnú marinádu a na plnom ohni im dáme zabrať. Nech vás ani nenapadne ubrať plyn, spočiatku sú vodnaté...
  7. .. ale neskôr si to rozmyslia a pekne zredukujú. V závere som ochutila sójovkou, soľou aj medom, treba to skrátka vyvážiť.
  8. Kým sa mäsko praží, môžete aj nemusíte si pripraviť šalát. Ja som stavila na osvedčenú slovenskú klasiku - paradajky, cibuľa, cesnak, citrón, MČK, soľ, cukor, olivový olej a kôpor.
  9. Netrvá to dlho a slovensko-indická kreácia je hotová a veľmi chutná, jemne horká, sladká aj pikantná, všeobecne, kuracina sa veľmi dobre znáša s ovocím. Nerobím to každý deň, ale raz začas prečo nie :)