Kurací „Wellington“

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia osolíme a opečieme zo všetkých strán na grile. Potrieme ich najemno nasekanými šampiňónmi a obalíme prosciuttom. Zabalíme do lístkového cesta, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20 minút.
  2. Podávame s hríbikovo-smotanovou omáčkou: najemno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme hríby, osolíme, okoreníme, pokvapkáme vínom, zalejeme smotanou, necháme odpariť, zjemníme maslom a viac už nevaríme. Pár hríbov vyberieme na ozdobu a zvyšok najemno rozmixujeme.
  3. Upečené mäso v polovici prekrojíme a ukladáme na omáčku.