Kurací „Wellington“
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia osolíme a opečieme zo všetkých strán na grile. Potrieme ich najemno nasekanými šampiňónmi a obalíme prosciuttom. Zabalíme do lístkového cesta, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20 minút.
- Podávame s hríbikovo-smotanovou omáčkou: najemno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle, pridáme hríby, osolíme, okoreníme, pokvapkáme vínom, zalejeme smotanou, necháme odpariť, zjemníme maslom a viac už nevaríme. Pár hríbov vyberieme na ozdobu a zvyšok najemno rozmixujeme.
- Upečené mäso v polovici prekrojíme a ukladáme na omáčku.
|