Kukuricové placky a lá Bogar

bogar - fotkabogar, 14. augusta 2011
Kukuricové placky a lá Bogar
Foto: bogar

Trošku som chcela experimentovať tak sa to perfektne vydarilo :)

2
porcie
30-40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks väčšie
podľa potreby
2 klasy 1 konzerva alebo konzerva kukurice
2-3 ks - strúčiky
3 ks
 čerstvá alebo sušená
  na vysmážanie
štipka
malá kocka na strúhanie
  menšia




Postup

  1. 1

    Takže takto som si pripravila suroviny :) tu mi chýba na ukážku vegeta :) a normálny olej :)

    Kukuricové placky a lá Bogar  - obrázok 1
  2. 2

    ...a tu zas jedno vajíčko :)

    Kukuricové placky a lá Bogar  - obrázok 2
  3. 3

    keďže sme len dvaja tak som dala variť v šupke len 2ks zemiačikov. Vodu sa nebojte poriadne osoliť :) ...

    Kukuricové placky a lá Bogar  - obrázok 3
  4. 4

    uvarené zemiačiky vychladli , ošúpala som ich a "obrala" som uvarenú kukuricu :) "Pučítkom" (aspoň ja to tak volám ), na zemiaky budem pracovať s celou zmesou :) ...

    Kukuricové placky a lá Bogar  - obrázok 4
  5. 5

    pred tým však pridám postupne všetky suroviny čiže najprv :kukurica, zemiaky, nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak , vajíčka ( jedno je schované :) , koreniny podľa oka, trošku olivového oleja :) ,štipka kypriaceho prášku, všetky bylinky a nastrúhaný syr . Toto som začala mixovať mojim pučitkom na zemiaky až kým neboli kukurica a hlavne zemiačky úplne na jemno pretlačené . Má nám vzniknúť riedkejšia hmota akoby kaša . Odporúčam ochutnať či je dostatok slaná a po prípade dosoliť alebo ako v mojom prípade som musela pridať cesnak :) Pridávame podľa potreby múku a asi 3 polievkové lyžice strúhanky .. má vzniknúť cesto ako na klasické placky :)

    Kukuricové placky a lá Bogar  - obrázok 5
  6. 6

    ....a tu už máme hmotu ktorá nám má vzniknúť pred tým než ju budeme vyprážať :) necháme ju asi 10 min odloženú v chladničke . Pred vyprážaním masu premiešame a ak sa Vám zdá veľmi hustá rozriedime ju mliekom . Ak nie tak si aspoň dáme pohár mliečka na zdravie :) a opäť nezabudnite ochutnať či je dosť slaná pretože predsa máme tam zemiačky :)

    Kukuricové placky a lá Bogar  - obrázok 6
  7. 7

    Potom klasicky ako pri zemiakových plackách tvarujeme na horúci olej placky rôzneho tvaru mne sa podarili kadejaké :) :D a niektoré sa aj pripiekli ale boli fantastické ..... My ich jeme iba ako chuťovku , no výborne slúžia aj ako príloha ku mäsku na kadejaké spôsoby :), alebo plnené podľa chuti :)

    Kukuricové placky a lá Bogar  - obrázok 7

Diskusia k receptu

sjuz
robím podobne, ale bez zemiakov, len zrná orezané z klasov, vajce, múka, prášok do pečiva, vňaťka a cibuľa, ale skúsim aj so zemiakmi:)
bogar
sú sýtejšie a hlavne také mne prídu jemnejšie :) ale skvelé sú hlavne koli majoránke a cesnaku to bez nich by nebolo ono keďže majoránku aj cesnak dávam skoro všade :) vyskúšajte potom napíšte :) ja vyskúšam vaše žemličky lebo to by ma nenapadlo skvelá večera ozaj :)...
anina43
receptik si napisala veľmi milým spôsobom, vyvolal na mojej tvári úsmev,myslim, že placky sú výborné, mliečko ti padlo na zdravie, pučitku si dala zabrať a či mali rovnaký tvar ? na tom nezáleží, hlavne že si si to užila a podarilo sa ti vyvolať u mňa chuť na toto zaujímavé jedlo, som hladná a bežim do kuchyne , a poteš ďalšim zaujímavým , milo napísaným receptikom, veľa zdaru
anina43
a prepáč, pozabudla som pochváliť pekné fotoobrázky
bogar
jeeej jasné že poteším a veľmi pekne ďakujem :) ...
aroooo
no asi máme rovnaké chute, aj ja som v sobotu experimentovala so zemiakovými plackami, lenže so sorovými, ktoré sa mi nechcelo strúhať, tak som ich hodila aj s cibuľou,cesnakom do mixéra,vznikla síce kaša, tú som prichutila ovsennými vločkami, majoránkou, MČK,soľ,PDP,vajíčkom, múkou a boli vynikajúce, chrumkavé.
bogar
fiii aj to je dobrý náapad ... :)
evanaaa
Ozaj, ako vidím, nápady sa len tak sypú, jeden "rodí" druhý, pre naše potešenie, čím viac, tým lepšie, tento je ďalší z tých dobrých, ale aj experimentovanie Aroooo môže byť dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia