Kukuricové placky a lá Bogar

Autor receptu: bogar

Trošku som chcela experimentovať tak sa to perfektne vydarilo :)

2
porcie
30-40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Takže takto som si pripravila suroviny :) tu mi chýba na ukážku vegeta :) a normálny olej :)
  2. ...a tu zas jedno vajíčko :)
  3. keďže sme len dvaja tak som dala variť v šupke len 2ks zemiačikov. Vodu sa nebojte poriadne osoliť :) ...
  4. uvarené zemiačiky vychladli , ošúpala som ich a "obrala" som uvarenú kukuricu :) "Pučítkom" (aspoň ja to tak volám ), na zemiaky budem pracovať s celou zmesou :) ...
  5. pred tým však pridám postupne všetky suroviny čiže najprv :kukurica, zemiaky, nasekanú cibuľku, pretlačený cesnak , vajíčka ( jedno je schované :) , koreniny podľa oka, trošku olivového oleja :) ,štipka kypriaceho prášku, všetky bylinky a nastrúhaný syr . Toto som začala mixovať mojim pučitkom na zemiaky až kým neboli kukurica a hlavne zemiačky úplne na jemno pretlačené . Má nám vzniknúť riedkejšia hmota akoby kaša . Odporúčam ochutnať či je dostatok slaná a po prípade dosoliť alebo ako v mojom prípade som musela pridať cesnak :) Pridávame podľa potreby múku a asi 3 polievkové lyžice strúhanky .. má vzniknúť cesto ako na klasické placky :)
  6. ....a tu už máme hmotu ktorá nám má vzniknúť pred tým než ju budeme vyprážať :) necháme ju asi 10 min odloženú v chladničke . Pred vyprážaním masu premiešame a ak sa Vám zdá veľmi hustá rozriedime ju mliekom . Ak nie tak si aspoň dáme pohár mliečka na zdravie :) a opäť nezabudnite ochutnať či je dosť slaná pretože predsa máme tam zemiačky :)
  7. Potom klasicky ako pri zemiakových plackách tvarujeme na horúci olej placky rôzneho tvaru mne sa podarili kadejaké :) :D a niektoré sa aj pripiekli ale boli fantastické ..... My ich jeme iba ako chuťovku , no výborne slúžia aj ako príloha ku mäsku na kadejaké spôsoby :), alebo plnené podľa chuti :)