Kukurica na mede
Kukurica na mede

Kukurica na mede s pečenými zemiakmi a restovanými šampiňónmi

sarina - fotkasarina, 20. marca 2019

Doma v chladničke mi už dlhšiu dobu stála predvarená kukurica. Dlho som na internete hľadala recept, nejakú ľahkú večeru, kde by som ju využila, Zobraziť celý popisDoma v chladničke mi už dlhšiu dobu stála predvarená kukurica. Dlho som na internete hľadala recept, nejakú ľahkú večeru, kde by som ju využila, no márne. A tak som si vytvorila svoj, ktorým by som vás chcela inšpirovať.

2
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 - 2 ks predvarená
2 PL včelí
2 ks strúčiky
4 ks väčšie
trocha (alebo slnečnicový)
zo 10 ks menšie
2 PL
menšia miska




Postup

  1. 1

    Najskôr si vyhrejeme rúru na 200 °C. Zemiaky aj so šupkou nakrájame na asi pol centimetrové kolieska, ochutíme soľou, korením a olejom a šupneme na plechu do vyhriatej rúry a necháme piecť zhruba 20-25 minút.

  2. 2

    Medzitým si na panvici roztopíme maslo, rozkrájame kukuricu na asi 2,5 cm kúsky a z každej strany opečieme. Do menšej misky prichystáme med, roztlačíme cesnak, štipku soli a zamiešame. Prilejeme ku kukurici a pomaličky podlievame vývarom.

  3. 3

    Zatiaľ si na druhej panvici na masle orestujene šampiňóny rozkrojené na polovicu.

  4. 4

    Keď je kukurica dostatočne mäkká, omáčku zahustíme Solamylom alebo troškou hladkej múky. A môžeme servírovať s jarnou cibuľkou spolu so zemiakmi a šampiňónmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia