Krúpové fašírky
Krúpové fašírky s mangoldom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré.* V lete z čerstvého mangoldu, v zime možno použiť mrazený.
60 (+ státie) minút príprava |
Postup
- Krúpy zalejeme vodou a necháme hodinku namáčať, budú skôr uvarené. Potom ich uvaríme domäkka. Vody sa snažíme dať len toľko, aby sa pri varení vstrebala. Zakryté necháme vychladnúť.
- Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu.
Pridáme rozmixovaný mangold (môžeme ho aj zomlieť na mäsovom mlynčeku) a za stáleho miešania restujeme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť.
- Potom k mangoldu pridáme vychladnuté krúpy, vajce, múku, lístky tymianu, jogurt a osolíme. Dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.
- Ešte raz premiešame a ak je treba, pridáme lyžicu strúhanky. Zbytočne strúhanku nepridávame, ak netreba, hmota nemá byť pevná, len tak hustá, aby sa dala tvarovať, nie viac.
Tvarujeme fašírky a obaľujeme ich zľahka v sezamových semienkach.
- Vyprážame na oleji z oboch strán.
- Podávame so zeleninovým šalátom.