Krúpové fašírky

Krúpové fašírky s mangoldom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré.* V lete z čerstvého mangoldu, v zime možno použiť mrazený.

60 (+ státie) minút
príprava

Postup

  1. Krúpy zalejeme vodou a necháme hodinku namáčať, budú skôr uvarené. Potom ich uvaríme domäkka. Vody sa snažíme dať len toľko, aby sa pri varení vstrebala. Zakryté necháme vychladnúť.
  2. Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme rozmixovaný mangold (môžeme ho aj zomlieť na mäsovom mlynčeku) a za stáleho miešania restujeme asi 2 minúty. Necháme vychladnúť.
  3. Potom k mangoldu pridáme vychladnuté krúpy, vajce, múku, lístky tymianu, jogurt a osolíme. Dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.
  4. Ešte raz premiešame a ak je treba, pridáme lyžicu strúhanky. Zbytočne strúhanku nepridávame, ak netreba, hmota nemá byť pevná, len tak hustá, aby sa dala tvarovať, nie viac. Tvarujeme fašírky a obaľujeme ich zľahka v sezamových semienkach.
  5. Vyprážame na oleji z oboch strán.
  6. Podávame so zeleninovým šalátom.