Foto: rennatte
Dcéra obľubuje krtkovú tortu od Dr. Oetkera, ale to by bolo pre všetkých málo, tak som hľadala domáci receptík a prispôsobila na veľký plech Zobraziť celý popisDcéra obľubuje krtkovú tortu od Dr. Oetkera, ale to by bolo pre všetkých málo, tak som hľadala domáci receptík a prispôsobila na veľký plech a toto je výsledok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
600 g |
|
350 g |
|
300 ml |
|
100 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
tvrohovo-smotanový krém: | |
500 g |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
500 ml (šľahačka) |
|
3 PL |
|
50 g |
|
ovocie: | |
4 ks |
|
Postup
-
1
žĺtky vymiešame s cukrom do penista, striedavo pridávame olej a mlieko
-
2
múku zmiešame s kakaom a pr-do-pečom a pridáme do žĺtkovej zmesy
-
3
bielka vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame do cesta
-
4
vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a rozotrieme, dáme piecť
-
5
po vychladnutí si 2 cm od okraja nožíkom naznačíme čiary vydlabeme stred asi 3 cm od dna, vydlabané kúsky cesta rozmrvíme medzi prstami ma jemno
-
6
na vydlabané cesto poukladáme po dĺžke prekrojené banány
-
7
tvaroh vymiešame s cukrom a kyslou smotanou
-
8
smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku, čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle
-
9
na túto fázu sa pripravíme tak aby vás nikto nevyrušil a nezdržiaval, treba pracovať rýchlo, lebo stužovač tuhne za studena....takže 3,2,1 štart...do väčšej misy vysypeme stužovač, prilejeme 100ml vlažnej vody, vymiešame na hladkú hmotu, prilejeme tvarohovú zmes, premiešame
-
10
pridáme šľahačku, premiešame, zmes nám už tuhne,
-
11
prisypeme čokoládu
-
12
tvarohovo-smotanovú zmes rozotrieme na cesto z banánami
-
13
posypeme rozmrveným cestom, dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky
-
14
nakrájame na rezy
Diskusia k receptu