Krtkov banánový dezert (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Dcéra obľubuje krtkovú tortu od Dr. Oetkera, ale to by bolo pre všetkých málo, tak
som hľadala domáci receptík a prispôsobila na veľký plech a toto je výsledok.
25 porcií |
90 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- žĺtky vymiešame s cukrom do penista, striedavo pridávame olej a mlieko
- múku zmiešame s kakaom a pr-do-pečom a pridáme do žĺtkovej zmesy
- bielka vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame do cesta
- vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a rozotrieme, dáme piecť
- po vychladnutí si 2 cm od okraja nožíkom naznačíme čiary vydlabeme stred asi 3 cm od dna, vydlabané kúsky cesta rozmrvíme medzi prstami ma jemno
- na vydlabané cesto poukladáme po dĺžke prekrojené banány
- tvaroh vymiešame s cukrom a kyslou smotanou
- smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku, čokoládu nastrúhame na hrubom strúhadle
- na túto fázu sa pripravíme tak aby vás nikto nevyrušil a nezdržiaval, treba pracovať rýchlo, lebo stužovač tuhne za studena....takže 3,2,1 štart...do väčšej misy vysypeme stužovač, prilejeme 100ml vlažnej vody, vymiešame na hladkú hmotu, prilejeme tvarohovú zmes, premiešame
- pridáme šľahačku, premiešame, zmes nám už tuhne,
- prisypeme čokoládu
- tvarohovo-smotanovú zmes rozotrieme na cesto z banánami
- posypeme rozmrveným cestom, dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky
- nakrájame na rezy