Cestoviny
Kritharaki s fetou a bazalkou (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, tak som si k nim rovno vygooglila
aj recept od gréckeho kuchára. Niečo zase pre kategóriu vegetariánov.
3 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Ma 3 lyž. oleja opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak.
- Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu...
- červenú aj zelenú papriku, kritharaki a všetky koreniny so soľou, okrem bazalky. Chvíľu pražíme na panvici. Potom pridáme olúpanú rajčinu, buď nakrájanú na drobno, alebo rozmixovanú tyčovým mixérom. Zmes zalejeme 2 šálkami vody, ktorú sme použili ako odmerku na kritharaki. Varíme do zmäknutia cestovín, nezabudneme miešať, aby sa neprilepili.
- Nakrájame si bazalku, syr feta roztlačíme...
- ...a nakoniec pridáme do hotových, ešte teplých cestovín. Feta sa krásne rozpustí... Proste jedna báseň. Grék by na to povedal kalioreksi - dobrú chuť.