Cestoviny

Kritharaki s fetou a bazalkou (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, tak som si k nim rovno vygooglila aj recept od gréckeho kuchára. Niečo zase pre kategóriu vegetariánov.

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Ma 3 lyž. oleja opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak.
  3. Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu...
  4. červenú aj zelenú papriku, kritharaki a všetky koreniny so soľou, okrem bazalky. Chvíľu pražíme na panvici. Potom pridáme olúpanú rajčinu, buď nakrájanú na drobno, alebo rozmixovanú tyčovým mixérom. Zmes zalejeme 2 šálkami vody, ktorú sme použili ako odmerku na kritharaki. Varíme do zmäknutia cestovín, nezabudneme miešať, aby sa neprilepili.
  5. Nakrájame si bazalku, syr feta roztlačíme...
  6. ...a nakoniec pridáme do hotových, ešte teplých cestovín. Feta sa krásne rozpustí... Proste jedna báseň. Grék by na to povedal kalioreksi - dobrú chuť.