Cestoviny
	        Kritharaki s fetou a bazalkou (fotorecept)
	        Autor receptu: alex37
	         
	        
	        Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, tak som si k nim rovno vygooglila 
aj recept od gréckeho kuchára. Niečo zase pre kategóriu vegetariánov. 
| 		  
				  	  
				  	3 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
 - Ma 3 lyž. oleja opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak. 
 - Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu...
 - červenú aj zelenú papriku, kritharaki a všetky koreniny so soľou, okrem bazalky. Chvíľu pražíme na panvici. Potom pridáme olúpanú rajčinu, buď nakrájanú na drobno, alebo rozmixovanú tyčovým mixérom. Zmes  zalejeme  2 šálkami vody, ktorú sme použili ako odmerku na kritharaki. Varíme do zmäknutia cestovín, nezabudneme miešať, aby sa neprilepili.
 - Nakrájame si bazalku, syr feta roztlačíme...
 - ...a nakoniec pridáme do hotových, ešte teplých cestovín. Feta sa krásne rozpustí... Proste jedna báseň. Grék by na to povedal kalioreksi - dobrú chuť.