Krídla červeného draka (fotorecept)

Autor receptu: jody

Ďakujem všetkým, čo mi radili ako upraviť údené kuracie krídla. Nakoniec som sa najviac držala honestkinho receptu, hoci s malými obmenami. Ľudia, boli geniálne, zblajzli sme celý plech! :-)

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krídla umyjeme a naložíme do pácu zmiešaného zo všetkých surovín (okrem saturejky) aspoň na 24 hodín.
  2. Poukladáme na plech, polejeme marinádou, posypeme saturejkou a dáme piecť. Najskôr pečieme prikryté alobalom.
  3. Počas pečenia polievame výpekom. Nakoniec odokryjeme a poriadne zapečieme.
  4. Servírujeme s bagetkou, lístkami bazalky a kolieskami papriky (aj tá štípala ako osa, potvora)...
  5. ...alebo len tak, samotné, sú naozaj fantastické. Dobrú chuť. :-)
  6. My sme dopadli takmer takto... :-)