Krídla červeného draka (fotorecept)
Autor receptu: jody
Ďakujem všetkým, čo mi radili ako upraviť údené kuracie krídla. Nakoniec som sa najviac
držala honestkinho receptu, hoci s malými obmenami. Ľudia, boli geniálne, zblajzli sme celý
plech! :-)
10 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Krídla umyjeme a naložíme do pácu zmiešaného zo všetkých surovín (okrem saturejky) aspoň na 24 hodín.
- Poukladáme na plech, polejeme marinádou, posypeme saturejkou a dáme piecť. Najskôr pečieme prikryté alobalom.
- Počas pečenia polievame výpekom. Nakoniec odokryjeme a poriadne zapečieme.
- Servírujeme s bagetkou, lístkami bazalky a kolieskami papriky (aj tá štípala ako osa, potvora)...
- ...alebo len tak, samotné, sú naozaj fantastické. Dobrú chuť. :-)
- My sme dopadli takmer takto... :-)