Krevetový kebab

Krevetový kebab s mangovým čatní

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
5-6 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme cukrom, občas zospodu premiešame. Keď sa vydusí všetka tekutina, pridáme mangový džús alebo pyré, posekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Občas premiešame a necháme tekutinu vydusiť. Potom zahorúca premiestnime do dózy alebo pohára a necháme vychladnúť.
  2. Do mixéra vložíme krevety, koriander, soľ a korenie. Premixujeme a po troškách pridávame sladkú čili omáčku dovtedy, kým sa nevytvorí hmota, ktorá sa dá tvarovať. Z krevetovej hmoty utvoríme v ruke valčeky asi 8 cm dlhé a natlačíme ich na špajdle.
  3. Rúru zohrejeme na 200 °C, plech potrieme olivovým olejom a kebaby poukladáme na plech tak, aby sa nedotýkali. Pečieme asi 5–6 minút. Kebaby podávame horúce s vychladeným mangovým čatní.