Krevetový kebab
Krevetový kebab s mangovým čatní
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
5-6 minút na 200 °C |
Postup- Mangové čatní: Mango nakrájame na kocky. V panvičke speníme pokrájanú šalotku, pridáme mango, posypeme cukrom, občas zospodu premiešame. Keď
sa vydusí všetka tekutina, pridáme mangový džús
alebo pyré, posekanú petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Občas premiešame a necháme tekutinu vydusiť. Potom zahorúca premiestnime do dózy alebo
pohára a necháme vychladnúť.
- Do mixéra vložíme krevety, koriander, soľ a korenie. Premixujeme a po troškách pridávame sladkú
čili omáčku dovtedy, kým sa nevytvorí hmota, ktorá
sa dá tvarovať. Z krevetovej hmoty utvoríme v ruke valčeky asi
8 cm dlhé a natlačíme ich na špajdle.
- Rúru
zohrejeme na 200 °C, plech potrieme olivovým olejom a kebaby poukladáme na plech tak, aby sa nedotýkali. Pečieme asi 5–6 minút. Kebaby podávame
horúce s vychladeným mangovým čatní.
|