Foto: jenni
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
podľa potreby |
|
3 strúčiky väčšie |
|
1 kocka |
|
štipka |
|
štipka |
|
0,5 pohára |
|
Na dozdobenie: | |
|
|
|
|
2-3 ks |
|
Postup
-
1
Baby špenát umyjeme, zabalíme do utierky a zľahka osušíme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, tiež si očistíme cesnak. Ryžu si premyjeme vodou a nakoniec si už len uvaríme pol litra vývaru z kocky .
- 2
Na oleji orestujeme prelisované strúčiky cesnaku, pridáme k nemu baby špenát a podusíme približne 10 minút. V inom hrnci si na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku do zlata a potom k nej pridáme premytú ryžu. K ryži postupne pridávame po naberačkách vývar a ďalšiu naberačku pridáme, až keď predchádzajúca nasiakne. Dávame pozor na to, aby sa nám ryža nepripaľovala, môžete ju sem-tam zľahka premiešať vareškou.
- 3
Keď už máme len trošku vývaru, pridáme k ryži dusený špenát, premiešame, ochutíme muškátovým orieškom a pridáme štipku mletého čierneho korenia. Pridáme zvyšný vývar. Aby rizoto nebolo z vývaru príliš slané, zvyknem ešte na záver pridať približne pol pohára voda a počkám, kým ryža nenasiakne. Rizoto bude krásne krémové, vôbec nebolo rozvarené. Na záver som pridala už len trochu nastrúhaného údeného tofu, na ozdobenie jednu cherry paradajku a keďže som si neodložila pár lístkov špenátu na dozdobenie, schytala to čerstvá bazalka. Dobrú chuť. Aby som nezabudla, nastrúhané údené tofu tomu dodalo veľmi zaujímavú a dobrú chuť. :) odporúčam.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu